25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe KDV yüzde 8'e indirilmeli!

İnşaat sektöründe KDV yüzde 8'e indirilmeli!

KONTİMDER ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. KOMTİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. KOMTİMDER Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, KOMTİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, inşaat sektörüyle ilgili bilgiler verdi. Başaran, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörün olduğunu, bu nedenle ekonomiye ciddi girdi sağladığını ifade etti. 2015 yılında sektörün yüzde 4.9 büyüme yakaladığını, sektörün 2016 yılında da büyüme oranlarını sürdürerek, yüzde 7.2’lik büyümeye ulaştığının bilgisini veren Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü, “Sektörü oluşturan faaliyetlerin toplam katma değeri 119 milyar 602 milyon 945 bin TL. İnşaat sektörünün gayri safi yurt içi hasıla içerisinden aldığı pay yüzde 7.6 gibi göz ardı edilemeyecek bir seviyede. İnşaat sektörünün istihdama katkısı da artarak devam etmektedir. 2008 yılında 1.24 milyon olan istihdam, 2016 yılında 1.99 milyon kişiye yükselmiştir. Toplam istihdam içerisindeki payı da yüzde 6’dan yüzde 7.3’e yükselmiştir. Bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere, inşaat sektörünün, Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizlik sorununa çözümü noktasında sağladığı destek tartışılmaz seviyededir.”


KDV YÜZDE 8 SEVİYELERİNE İNDİRİLMELİ

Başaran, verdiği veriler ışığında inşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak nitelendirilmesinin boşuna olmadığını söyledi. Bunun için devletin sürekli sektöre verdiği desteklerin ve teşvik edici uygulamaların da boşuna olmadığına dikkat çeken Başaran, tüm bu desteklerin sektöre ve ekonomiye pozitif katkılar sağladığını söyledi. Bunun yanından sektör olarak yeni bir uygulama için yetkililere çağrıda da bulunan Başaran, “İnşaat malzemeleri ve yapı sektöründe KDV oranının kalıcı olarak indirilmesi; daha önce turizm, tekstil gibi sektörlerde olduğu üzere yüzde 8 seviyelerinde olmasını arzu etmekteyiz. Bu sayede konut maliyetlerinin azalacağı, tüketicilerin daha ucuza konut sahibi olacağını, sektörün daha da hareketleneceğini, kayıt dışının azalacağını ve bugün toplanandan daha çok verginin ülkemizin kasasına gireceğini öngörmekteyiz” ifadelerini kullandı. 



Konya Yenigün


Geri Dön