26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yatırım planı değişmedi!

İnşaat sektöründe yatırım planı değişmedi!

Darbe girişimini kınayan iş dünyası temsilcilerinden 'Ekonomiye güven duyuyoruz, yatırıma devam edeceğiz' mesajı geldi. Alınan önlemleri memnuniyetle karşılayan iş dünyası, yatırım planlarını değiştirmedi.



İnşaat sektöründen 'Ekonomiye güven duyuyoruz, yatırıma devam edeceğiz' mesajı geldi. Önlemleri memnuniyetle karşılayan iş dünyası, yatırım planlarını değiştirmeyi düşünmüyor.




Akfen Holding Yön. Kur. Başkanı HAMDİ AKIN: 



İnşaat sektöründe yatırım planı değişmedi!



“Türkiye bu dönemlerden daha önce birkaç tane geçirdi. Bu gibi dönemlerin geçici olduğunu kavrayabilmek çok önem arz ediyor. Bu millet demokrasi ve istikrarı çok önemsiyor. Ben önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yatırımların artacağını öngörüyorum. Üstelik sadece enerji değil diğer sektörlerde de yatırımların artacağını düşünüyorum. Yatırımcı Türkiye’den çekilmesi halinde kaybeder.”



Limak Holding Başkanı NİHAT ÖZDEMIR:



İnşaat sektöründe yatırım planı değişmedi!



“Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli’nin pazardan beri yaptığı konuşmalar ile ekonomideki önemli kurumların aldığı tedbirler işadamlarını çok rahatlattı. Hepimizin endişe ile beklediği ‘Acaba ne olur?’ sorusunun cevabı verildi. Ekonomiden hiçbir zaman tereddüt etmedik. Sonraki gün bile yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam etti. Hiç durmadık.”



Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ÖZEN KUZU:



İnşaat sektöründe yatırım planı değişmedi!



“Türk demokrasisi çok büyük bir darbe tehlikesi ile karşılaştı. Bu hain kalkışma siyasi liderler ve halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Türk halkının, bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermesi, meydanlara çıkarak demokrasisine sahip çıkması beni gururlandırdı. Biz halk olarak bu çetelere karşı birlikte oldukça bu ülkeye kimse zarar veremez. Gün artık dayanışma günüdür.”



Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı NURETTIN EROĞLU: 



İnşaat sektöründe yatırım planı değişmedi!



“15 Temmuz gecesinde ve ilerleyen günlerde tam bir şok yaşadık, sürekli olarak olanları izleyip anlamaya çalıştık. Daha önce Türkiye’nin gördüğü hiçbir şeye benzemiyordu bu durum, daha önce böyle bir şey yaşamadık, inanılmaz. Hainler, ülkenin kalbine hançer saplamak istediler. Bugünün Türkiye’sinde ve dünyasında darbe yapmayı bırakın, darbe istemeyi dahi tasvip etmek mümkün değil. Tüm bu girişimi kınıyorum. Son 3-4 yıldır ekonomide zaten bazı sıkıntılar vardı, şimdi bu durum daha kötüye götürme riskleri taşıyor. Ama umutluyum, en iyi tarafı Hükümet başta olmak üzere herkes itidalli davrandı, halen davranıyor ve bundan sonra da bu sorunu aşmak için öyle davranacağına inanıyorum. En büyük umut bu.”




Habertürk


Geri Dön