25 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne kadın eli değdi!

İnşaat sektörüne kadın eli değdi!

Ankara inşaat sektörü, Evren Acar ve Filiz Kemahlı'nın ismini son dönemde çok sık duymaya başladı. İki başarılı iş kadını, danışmanlık sistemiyle inşaat sektöründe yeni bir iş kolunun gelişmesinin önünü açtıklarını söylüyor.



Ankara inşaat sektörü, Evren Acar ve Filiz Kemahlı'nm ismini son dönemde çok sık duymaya başladı. 2013 yılında kurdukları CEF Danışmanlık ile projelere pazarlama ve satış hizmeti veren iki başarılı iş kadını, danışmanlık sistemiyle inşaat sektöründe yeni bir iş kolunun gelişmesinin önünü açtıklarını söylüyor. 


YENİ BİR İŞ KOLU

Kurdukları şirketle, erkeklerin ağırlığı oluşturduğu inşaat sektöründe 'biz de varız' diyen Acar ve Kemahlı ile sektörü konuştuk. Evren Acar, yaklaşık 20 yıldır kesintisiz olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarının, sektörün aktörlerine bir 'rota' çizdiğini anlattı. Acar, "Danışmanlık hizmeti alma fikrine erkek egemen inşaat firmaları artık son dönemde çok sıcak bakmaya başladı. Eskiden böyle bir iş kolu yoktu. Sektöre kaliteli, nitelikli istihdam sağlıyoruz. Çünkü yaptığımız iş bilinen bir meslek türü değil. 

Hatta yeni yeni kabul görmeye başladı. Dolayısıyla algı olarak da bu işi yükseltiyoruz. Kazanç kapısı oldukça yüksek, özellikle yeni iş hayatına girmiş, kendini ifade etme yeteneği olan kişiler bu işi yapabilir. 

Filiz Kemahlı ise eskiden müteahhitlerin mimarlara gidip proje çizdirdiklerini anlatarak 

şunları söyledi: "Artık bu devir tarihe karışmaya başladı. Biz, firma sahibi ve mimari gruplar ile bir araya gelerek, projenin tüm detaylarına birlikte karar veriyoruz. 

Projenin inşa edileceği bölgeyi araştırıyor, orada hangi konut tipleri talep görür, neler eksik, nasıl bir projeye ihtiyaç var gibi konuları titizlikle raporluyoruz. 

Böylece projeye farklılık getirecek özelliklere imza atıyoruz. Satış ofisindeki bardaktan, örnek dairedeki iç mimari yaklaşıma kadar tüm aşamalarda inşaat firmasının yanında oluyoruz. 

Bir müteahhit firmanın en istemediği, zulüm gibi gördüğü teknik olmayan tüm konularla biz ilgileniyoruz."



Habertürk  Ankara   


Geri Dön