20 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...



Şerife Aydın

İnşaat sektörü ile ilgili gelen son dakika gelişmeleri içerisinde bir iyi bir de kötü haber var. İnşaat sektörünü derinden sarsan inşaat malzemelerinden en önemlisi olan demir fiyatlarına 200 lira indirim geldi. Fakat, demir fiyatlarındaki bu indirim sadece İzmir, Payas ve  Karabük için geçerli. İstanbul'daki 1 ton demirin fiyatı 8 yılın zirvesi olan 16,950 liradan satılmaya devam ediyor. 

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul u teğet geçti!

İnşaat sekötürü; konut fiyatları, kira fiyatları, inşaat birim maliyetleri ve inşaat malzemelerine gelen zamlar ile birlikte sallanıyor. Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar sektörü olumsuz etkilerken konut fiyatları rekor seviyelere ulaştı, kiralar uçtu.Öte yandan ev yapamayan müteaahhitler isyan edip işi bırakırken bir çok vatandaşın da ev sahibi olma hayali ellerinden gitti.

Bu hafta nşaat demir fiyatlarına en az 200 en fazla 500 lira zam gelerek tarihi zirvesine ulaştı. İstanbul'da 1 ton ince demir fiyatı 16,950 lira olurken bugün gelen son dakika haberine göre demir fiyatlarında  200 lira indirim yapıldı. Fakat bu indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'daki demir fiyatları rekor fiyatlarla satılmaya devam ediyor.

Peki bugün inşaat demiri kaç lira oldu? Demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir kaç lira? İşte son dakika 2022 inşaat demir fiyatları...


Geri Dön