20 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Peki inşaat sektöründeki dev firmaların 2022 hedefleri neler?



Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Son birkaç senedir belirsizlikler sebebiyle yatırımda önemli ölçüde frane basan ve sermayelerini korumaya yönelen dev grupların bu sene özellikle sürdürülebilirlik ve yurt dışı odaklı yeni teknolojiler için kaynak ayırması öngörülüyor. 

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Bu süreçte Koç Holding, Doğan, Erdemoğlu, Tosyalı, Akkök, Anadolu, Kale, Yaşar ve Alarko gibi gruplar yeni yatırımlarla gücünü artırdı. 

-Akfen Holding'in 2021 cirosu 2,3 milyar TL olarak belirlendi. Şirketin hedef ve beklentileri ise şu şekilde açıklandı: 

2022'de mevcut yatırımları tamamlayamayı planlayan holding, ekonomik ortamı yakından takip edip yatırım fırsatlarını da izleyecek. Yeni istihdam konusunda da önemli adımlar atılması planlanıyor. 

-Akkök Holding'in 2021 ciro 27 milyar TL olaarak tahmin ediliyor. Şirketin hedef ve beklentileri ise şu şekilde açıklandı: 

Kimya ve enerji sektörleri önceliğinde dolar bazında yüzde 6-7, TL bazında ise yüzde 60 büyüme hedefleniyor. Bu sene, grup olarak toplumda 300 milyon dolar değerinde yatırım yapılacak. Satın alma yatırımları da devam edecek. 

-Torkam Holding'in 2021 cirosu 6 milyar TL olara öngörülüyor. Şirketin hedef ve beklentileri ise şu şekilde açıklandı: 

Fikirtepe ve Sefaköy projelerini teslim eden grup, Cezayir, Fransa ve Almanya'da inşaatlarını devam ettiriyor. Grup, bu sene 1,4 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. 

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Ekonomist Dergisi'nden Sibel Atik'in haberine göre; İş dünyasının genç kuşak yöneticisi olan Akfen Holding Başkan Vekili ve CEO'su Selim Akın, bu yatırım fırsatlarına odaklandıklarına dikkat çekiyor. Her ne kadar 2022'de Türkiye'nin yüzde 4-5 seviyelerinde büyüme beklediklerini dile getirse de Akfen özelinde bu yıl bir dizi yatırıma başlayacaklarını belirtti. Akın mevcut yatırımları tamamlarken stratejik adımlar atacağını da belirtiyor. Akın, "Halka arzın hemen arkasından tabii elde etmiş olduğumuz sermayeyle birlikte yeni yatırımlar hayata geçirerek büyümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Öğrenci yurtları ve Bodrum Loft projesiyle portföyünü güçlendirdikleri Akfen GYO da ise yeni bir proje olarak Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'nu rehabilite edeceklerini aktaran Akın, ayrıca Bursa'da Penguen Gıda'ya ait fabrikanın taşınmasıyla ortaya çıkacak alanda ise bölgeye değer katacak bir gayrimenkul projesi geliştireceklerini dile getiriyor. Akın, Mersin uluslararası Limanı'nda ise 375 milyon dolarlık genişletme projesini başlatacaklarını vurguladı. 

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü de yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ahmet Dördüncü, sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeye katkıda bulunacak, uzun vadeli, stratejiye uygun yatırımlara odaklandıklarının altını çizdi. Dördüncü, bu sene dolar bazında yüzde 6 ile 7, TL bazında ise yüzde 60 büyüme hedeflediklerini belirtiyor. 

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dördüncü, "2022, temkinli pozisyonumuzu koruyarak fırsatları değerlendirmeye açık olacağımız bir yıl olacak. Önceliğimizi yine yatırımlara vererek 2021'deki organik ve inorganik büyüme hedefli adımlarımıza yenilerini de ekleyeceğiz. İhracatımızın artması 2022'de geçmiş senelere kıyasla daha fazla önemli" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük 21 özel inşaat şirketi!


Geri Dön