27 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

2017 yılında yaşanan darbe girişiminden sonra Türkiye'de konut sektöründe yaşanan durgunluk hızla aşıldı. Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Üçüncü sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı...



Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Üçüncü Türkiye'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Üçüncü, ''Konut ihtiyacı ve ülkemizdeki potansiyeli düşündükçe inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu ve gelişmeye devam edeceğini söyleyebiliriz'' dedi. 


1-) Konut sektörünün genel durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülke olarak hep büyüyoruz. Yüzde 4-5 her yıl büyüme rakamları açıklanıyor ve gerçekleşiyor. 2017’de bir önceki yıl yaşanan darbe girişiminin ardından yaşanan durgunluk hızla aşıldı. Piyasa hemen toparladı ve hareketlendi. Bu süreçte devlet, vatandaş, müteahhit herkes elini taşın altına koydu. Bunun devamında konut ihtiyacı ve ülkemizdeki potansiyeli düşündükçe inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu ve gelişmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Sektörde dönem dönem mevsimsel ya da dış etkenler nedeniyle yavaşlamalar olsa da inşaat sektörü, uzun yıllar ekonominin lokomotifi ve birinci derecede yatırım aracı olmaya devam edecek. 


2-) Edonia Garden projesinde inşaat çalışmaları ne durumda? Lansmana çıkış tarihiniz ne olacak?

İnşaat faaliyetimiz aralıksız devam ediyor. Şu anda C ve D bloklarda 5’inci kata geldik. A ve B blokların temeli atıldı, inşaatımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Projenin lansmanını da mart ayı içinde yapmayı planlıyoruz. 
 

3-) Edonia Garden projesinde ön satış sürecindesiniz ödemelerde kampanya sunuyor musunuz?

Lansman öncesi satış dönemindeyiz. Şuan peşin alımda liste fiyatından yüzde 20 indirim ve firma bünyesinde liste fiyatı üzerinden yüzde 25 peşinat 60 ay 0 vadeli taksitlendirmemiz mevcut. Ayrıca peşin alımlar için anlaşmalı bankalarımızdan kredi kullanmak da mümkün. Projemiz şu anda en avantajlı şekilde satışa sunuluyor, fiyatlarımız da çok uygun.
 

4-) Edonia Garden projesinde talepler istediğiniz gibi mi?  

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

 

‘Edonia Garden’da inşaat planladığımız şekilde yükseliyor. Ön satış sürecini başlattık, bu dönemde gelen talepler hedefimiz doğrultusunda seyrediyor. Projemizin teslim süresi 2020 Haziran ayı, ancak hedefimiz 2019 Aralık sonuna kadar teslim etmek olacak.


5-) Edonia Garden projesi hangi özellikleriyle ön plana çıkıyor?

388 adet konut ve 12 adet ticari üniteden oluşan ‘Edonia Garden’, metrekare büyüklükleri brüt 64 m2 ila 147 m2 arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Projemiz ismine uygun şekilde ‘cennet’ tanımına uygun bir peyzaj anlayışıyla hayata geçirilecek. İçerisinde açık havuz fitness center, hamam, sauna, buhar odası, kapalı ve açık çocuk oyun alanları, kafeterya, süs havuzları ve su alanları olacak şekilde planlanan ‘Edonia Garden’, 2 katlı otopark ve her daireye özel 1 araçlık alan imkanıyla da dikkat çekiyor. Lokasyon ve ulaşım kolaylığıyla da farklılaşan proje, merkezi noktalara yakınlığıyla ön plana çıkıyor. Yeni yapılacak olan Gedik Üniversitesi’nin yanı başında olan proje, Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 1,5 km, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 3 km ve hızlı feribota ise 7 km uzaklıkta bulunuyor. Pendik hızlı tren garı ile Pendik Devlet Hastanesi’ne yakınlığıyla dikkat çeken proje; Pendik Marina, Tuzla Marina ve Marmaray’a da kolay ulaşım sağlayan bir konumda inşa ediliyor Öte yandan; ‘Edonia Garden’, yapımı devam eden Şeyhli metro istasyonu projeye birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Bu metro istasyonu, site sakinlerine Kadıköy’e kadar çok rahat yolculuk etme ve İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük alışveriş merkezi Viaport’a çok kısa sürede ulaşma imkânı sunuyor. Projemiz Sabiha Gökçen-Pendik metrosunun 2018’de, Pendik Kaynarca-Tuzla metrosunun ise 2020’de tamamlanmasıyla çok daha değerli bir yatırım haline gelmiş olacak.
 

6-) Konut projelerinde Pendik'te yoğunlaşmanızın özel bir sebebi var mı?

Kar Yapı’nın çatısı altında bulunduğu Kar Group, 1969 yılında İstanbul Pendik’te madencilik faaliyetleriyle ticaret hayatına adım attı. Zaman içerisinde Marmara Bölgesi’ndeki çalışmalarını geliştirerek yeni iş alanlarını bünyesine kattı. Dolayısıyla Pendik bizim bildiğimiz ve başlangıç yaptığımız bir bölge. Öte yandan değerleme raporları, inşaat sektörünün İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki yeni genişleme bölgesinin Pendik hattı olduğunu ortaya koyuyor. Bunda Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uçuş trafiğinin artmasının, sanayi bölgelerine yakın konumunun, eğitim kurumlarına yakınlığının katkısı bulunuyor. Geniş arsa stokuyla dikkat çeken bölgede üretim aşamasında 20’nin üzerinde konut projesi yer alıyor. Tüm bu özellikleri düşündüğümüzde faaliyet konumuza dahil ettiğimiz konut üretimine bu bölgeden başlamayı uygun gördük.


7-) Pendik bölgesinde kentsel dönüşüm projeleri düşünüyor musunuz?

Fırsatlara bakıyoruz. Uygun şartlar oluşursa değerlendiririz. 


8-) Pendik'ten sonra yeni yatırım bölgeleri planlıyor musunuz?

Konut üretiminin dışında Kar Group olarak farklı yatırımlarımız devam ediyor. Elazığ'da yapı kimyasallarının farklı bir fabrikasını organize sanayinin içerisine açıyoruz, Doğu Karadeniz’i kapsayacak bir fabrika olacak. Orda da bir yaklaşık 15-20 milyon Euro gibi bir yatırımımız var. 2018’in ikinci çeyreğine yetişir diye düşünüyoruz. Şu anda Bursa'nın Kayapa bölgesinde çevreye duyarlı bir taşocağı yatırımı yapıyoruz. Sancaktepe tesisinde yenileme çalışması yaptık. 2018 için toplam 180 milyon TL'nin üzerinde yatırım planlıyoruz. 

 
9-) Yapımı tamamlanan projeleriniz neler? 

Şu ana kadar yapımını gerçekleştirdiğimiz birçok projeden bahsedebiliriz. Bu projelerimiz fabrika inşaatları, çelik yapılar, yol inşaatları ve iş merkezi inşaatlarından oluşmaktadır.   ‘Edonia Garden’ bizim ilk konut inşaatı projemiz. İki fazdan oluşuyor, ilk etabın tamamlanmasının ardından ikinci etaba başlayacağız. Değerlendirme aşamasında olan ve teknik ekibimizin ön fizibilite çalışması yaptığı 3-4 adet proje var. Bu projelerden uygun olanını seçerek konut üretimine devam etmeyi planlıyoruz.
 

10-) Projelerinizi üretirken öncelikleriniz nelerdir?

Hedefimizi; kullanılabilir, hem yatırımcıya hem oturacak olana maksimum fayda sağlayacak projeler üretmek olarak belirledik.
 

11-) İstanbul dışında projeleriniz bulunuyor mu?

Konut olarak şu an için bulunmuyor ancak önümüzdeki dönemlerde planlıyoruz. 
 

12-) Kar Yapı kentsel dönüşüm projeleriyle ilgileniyor mu?

Fırsatlara bakıyoruz.
 

13-) 2018 yılında yeni konut projeniz olacak mı?

Şu an değerlendirme aşamasında olan projelerimiz var. Plan ve proje çalışmalarından sonra başlangıç tarihini söylemek daha doğru olur. 


Web: www.edoniagarden.com    
Satış ofisi: 0216 307 64 64


Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com


Geri Dön