20 / 04 / 2024

İnşaat teftişlerinde 5 bin 646 durdurma kararı verildi!

İnşaat teftişlerinde 5 bin 646 durdurma kararı verildi!

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişler sonucunda 5 bin 646 işyerinde işin durdurulması yönünde karar alındığını açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 8 yılda inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişler sonucunda 5 bin 646 işyerinde işin durdurulması veya kısmi durdurulması yönünde karar alındığını açıkladı.


HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş'ın soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, bakanlığınca 2009 yılından itibaren yapı işyerlerinde, önleyici yaklaşımla, "risk esaslı" ve "alan esaslı" programlı teftişler yapıldığını, bunun yanı sıra yapı işyerlerinde teftiş programına alınması uygun görülen iş kazası veya meslek hastalıkları ile ihbar ve şikayetlerin de inceleme teftiş programına alındığını belirtti.


Çalışma Bakanı, 2009-2016 yılları arasında inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişler sonucunda 5 bin 646 işyerinde işin durdurulması veya kısmi durdurulması yönünde karar alındığını, bunun yanı sıra tespit edilen mevzuata aykırılıklar için idari para cezası uygulanmasının istendiğini söyledi.


Haber


Geri Dön