16 / 04 / 2024

İnşaatçı Çetin Ulusoy için tutuklama kararı çıktı!

İnşaatçı Çetin Ulusoy için tutuklama kararı çıktı!

Ankara'da  kendisini Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’un akrabası olarak tanıtan Çetin Ulusoy, 2 bine yakın konut satmıştı. Ulusoy'un hakkında tutuklama kararı çıktı...



Hakkında 840 yıla kadar hapis cezası istenen ve kendisini Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’un akrabası olarak tanıtan Çetin Ulusoy, hayali konut satmakla suçlanıyordu. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Ankara'da 2 bine yakın konut satan Ulusoy İnşaat yetkilileri için 4 yıl önce soruşturma başlatılmıştı. 


5 kişi hakkında yakama kararı

Duruşma dün  Ankara  8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme 5 sanık hakkında yakalama kararı verdi. Çetin Ulusoy, Erdal Çelik, Emrah Çevik, Ahmet Çelik ve Ahmet Keskin'in hakkında yakalandıklarında tutuklanma kararı verildi. 


"Haluk Ulusoy'la akrabayız" iddiası

Haluk Ulusoy'un müşteki olarak yer aldığı davanın iddianamesinde, sanıklar kendilerini Haluk Ulusoy'un akrabası olarak tanıttıkları bilgisi yer aldı. 

 

 

İnşaatçı Çetin Ulusoy için tutuklama kararı çıktı!

 


Profesyonel bir biçimde hareket ettiler


Avukat Soner Aslan, mağdurlar adına davayı takip ediyor. Aslan, "Her ne kadar mahkeme aralarında Çetin Ulusoy'un babası Şevket Ulusoy'un, satış müdürü ve satış yöneticilerinin bulunduğu toplam 4 sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan beraat kararı vermişse de bu karar; klasörlerce delil, 140 mağdur beyanı karşısında hukuka aykırı. Mahkeme tarafından sanıklardan Çetin Ulusoy, Erdal Çelik, Ahmet Çelik, Emrah Çevik ve Ahmet Keskin hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmiş olması vicdanlara bir nebzede olsa su serpti. Ancak bu karar geç verilmiş bir karar. Sanıkların kaçacak olmaları kuvvetli bir ihtimal. Bu nedenle ceza evine girmeleri ve adaletin tecelli etmesi pek mümkün görünmemekte" şeklinde konuştu. 

 


Çetin Ulusoy kimdir?


Geri Dön