18 / 04 / 2024

İnşaatçılardan mütekabiliyet için Anayasa lobisi!

İnşaatçılardan mütekabiliyet için Anayasa lobisi!

Yabancıya konut satışına yönelik yasaların Anayasa Mahkemesinden döndüğünü tecrübe eden inşaatçılar, mütekabiliyetin anayasaya girmesi için çalışacak



İnşaatçılar, yıllık 10 milyar dolarlık kaynak gelmesi beklenen yabancıya konut satışının önünü açacak olan mütekabiliyet yasasının kalıcı olması için yeni anayasaya girmesi amacıyla lobi yapmaya hazırlanıyor. 2008 yılında da kısa süreli çıkan ancak Anayasa Mahkamesi tarafından iptal edilen mütekabiliyet yasasının yine aynı sıkıntıyla karşılaşmaması için çalışmalara başlayan Hektaş İnşaat patronu ve Kuveyt İş Çevreleri Derneği (KUVİD) Başkanı İbrahim Ekşi, konuyu anayasa komisyonlarına taşımak için randevu alacaklarını söyledi. Ekşi Bu işin çözümü, yasanın anayasal zemine dayanmasıyla mümkün dedi.

Araplar Karadenizden ev istiyor

Yasanın çıkmasının ardından Türk ekonomisinin atağa kalkacağını belirten Ekşi, özellikle Körfez ülkelerindeki insanların Türkiyenin her tarafından ev almak istediklerini, bunların arasında Karadenizin ön planda olduğunu söyledi. Ekşi Birçok Körfez ülkesi vatandaşı, şimdiden Karadenizin yaylalarından ev almak istediklerini belirtiyor diye konuştu. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya da girişimi yerinde bulduğunu belirterek, daha önce çıkarılan yabancı mülk satışının Anayasa Mahkemesince iptal edildiğini hatırlattı. Gökkaya Yasanın anayasaya girmesi en köklü çözüm olur. Hukuki altyapının çok iyi yapılması gerekiyor diye konuştu.

İbrahim Acar / STAR



Geri Dön