25 / 04 / 2024

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.



İş insanı Ahmet Hattat tarafından 1991 senesinde başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapımı başlanan 35 katlı otel ve AVM'nin inşaatı kredi borçları nedeniyle yarım kalmıştı. Sözcü'de yer alan habere göre; söz konusu inşaata 35 milyon euro kredi veren Alman bankası, otelin ve AVM'nin inşaatına el koydu. Banka inşaat için dava sürecini başlattı. 

Dava süreci boyunca kaba inşaatı tamamlanan binada çalışmalara son verildi. Mahkeme söz konusu binanın mülkiyetinin Alman bankasına verilmesi yönünde karar verdi. Bu kararla otel için icra işlemleri başladı. İcra memurlarıyla birlikte inşaata gelen Hattat açıklamalarda bulundu.

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

Kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen Hattat kendi sermayesinden 150 milyon dolar ödediğini ancak bu tutarın yetmediğini söyleyerek krediye başvurduğunu dile getirdi. 

Hattat açıklamasında “Alman bankasından kredi almak durumunda kaldım. Harcadığım parayla buranın yüzde 75’ini bitirmiştim. Geri kalanı tamamlamak için de 35 milyon euro kredi çektim. O paradan kullandık. O dönemde Ankara’da hiçbir şey yoktu. Doğru dürüst bir otel yoktu, AVM yoktu. Aldığım kredi 8 yıllık bir krediydi. Bu 8 yıl vadeli kredinin ilk taksitinin ödenmesine 2 yıl vardı. Bana bir yazı gönderdiler; ‘Biz senin kredini durduracağız. Bir şirket ‘bu parayla bu iş bitmeyecek’, diyor. ‘Ya bize bu oteli satarsın ya da bugüne kadar 35 milyon euro’dan 9,5 milyon euro kullandın, 9,5 milyon euro’yu ver’ dediler. ‘Satmam otelimi’ dedim. Yapıyı durdurdular ve süreç böyle devam etti” şeklinde konuştu.

22 otel gerçek değerlerinin yarısına satıldı!


Geri Dön