27 / 04 / 2024

İnşaatlardaki KDV yükü azalacak!

İnşaatlardaki KDV yükü azalacak!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, hükümet tarafından inşaat sektörü için yeni bir paket hazırlandığını açıkladı. Avcıl, paket hakkında detayları paylaştı.



Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, devlet tarafından inşaat sektörü için yeni bir paket hazırlandığını açıkladı. Avcıl, detaylar hakkında bilgi verdi. 

Gün Işığı Gazetesi'nde yer alan habere göre, paketin orta ve uzun vadede inşaat sektörünü orta gelir kesim için üretime yönlendirecek adımları içerdiğini dile getiren Avcıl, devreden KDV ve devam eden inşaatlardaki KDV yükünün azaltılması ile finansman çözümlerinin de paket içinde yer alacağını söyledi.

Konut stoku için varlık havuzu oluşturulup stokların kurulacak bir fon üzerinden menkulleştirilmesi planlandığını söyleyen Osman Avcıl, “Bu ay tamamlanması gereken paketle stok sorunu çözülecek. Stoktaki konutlar bir fona alınacak. Daha sonra tahvil veya sukuk çıkarılarak satılacak. Ayrıca paket, orta ve uzun vadede inşaat sektörünü orta gelir kesim için üretime yönlendirecek adımları da içeriyor. Devreden KDV ve devam eden inşaatlardaki KDV yükünün azaltılması ile finansman çözümlerinin de paket içinde yer alacağı belirtiliyor” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön