20 / 04 / 2024

İnşaatta ciro yüzde 4,6 arttı!

İnşaatta ciro yüzde 4,6 arttı!

İnşaat ciro ve üretim endeksi rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, inşaat ciro endeksi 2013 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 4,6 artış gösterdi....




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini açıkladı. Verilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16,4 arttı.


TÜİK tarafından açıklanan verilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Üretim Endeksi 2013 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Üretim Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8,2 artış gösterdi. Diğer yandan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi 2013 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 artarken, takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16,4 arttı.


Toki Haber


Geri Dön