27 / 04 / 2024

tüik inşaat ciro endeksi

tüik inşaat ciro endeksi

TÜİK, 2017 yılının ikinci çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 arttı.

TÜİK 2016 3. çeyrek inşaat ciro ve üretim endekslerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin "İnşaat ciro ve üretim endeksleri" verilerini açıkladı.

İnşaatta ciro endeksi yüzde 10,9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının 4. çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10,9 arttı...

İnşaatta ciro yüzde 4,6 arttı!

İnşaat ciro ve üretim endeksi rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, inşaat ciro endeksi 2013 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 4,6 artış gösterdi....

İnşaat ciro endeksinde yüzde 99.4 artış! Ocak 2024 rakamları şimdi açıklandı!

TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2024'e ilişkin ciro endekslerine göre, inşaat ciro endeksi yüzde 99,4 arttı. İşte o son dakika rakamlar...

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 85 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Aralık ayı ciro endekslerine göre inşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 85 arttı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Türk inşaat firmaları İsveç’te projeler hayata geçirecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının İsveç'te bazı projeleri üstlendiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

Kazakistan'dan Türk inşaat şirketlerine yatırım çağrısı!

Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının hedeflendiği bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğu bildirildi.

tüik inşaat ciro endeksi Haberi

tüik inşaat ciro endeksi

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 yükseldi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının ikinci çeyreğine (Nisan-Haziran) ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı.


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ikinci üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10 arttı.


Öte yandan, TÜİK'in konuya ilişkin bülteninde, inşaat üretim endeksine ilişkin olarak kurumda kısa dönemli i̇ş istatistikleri için genel olarak yöntem ve veri kaynağı iyileştirme çalışmalarının devam ettiği...