20 / 04 / 2024

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.



Merkezi Londra’da bulunan düşünce kuruluşu Circle Foundation tarafından “Brexitin ardından Türkiye-İngiltere ilişkileri: Ticaretin ötesinde yeni dönem” başlıklı çevrimiçi seminer gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, seminere, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi, Muhafazakar Partili milletvekili Daniel Kawczynski, Lord Mark Mcinness, İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Sir Dominic Chilcott ve Aston Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Görevlisi Yaprak Gürsoy konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı ticaret anlaşmasından hemen sonra ilk serbest ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzaladığını dile getiren Zeybekçi, “İngiltere şu anda birliğe ilişkin bütün bağlarından kurtulmuş durumda. Artık birlikte çok şey yapabiliriz.” dedi.

İki ülkenin Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’da ortak ekonomik faaliyetlerde bulunabileceğini dile getiren Nihat Zeybekçi, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” diye konuştu.

Müteahhitlik sektörümüz 128 farklı ülkede 10 bin 525 proje üstlendi!


Geri Dön