25 / 04 / 2024

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.



Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını masaya yatırdı.

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

2020 yılının 4. çeyreğinde inşaat sektörünün yüzde 12.5 daraldığını dile getirenTMB Başkanı Erdal Eren, şunları dile getirdi: “Türkiye ekonomisinin beklentilerin üstüne çıkarak yüzde 7 büyümesi tüm iş dünyası için memnuniyet vericidir. Bununla birlikte ekonomimizin lokomotifi olan inşaat sektörümüz bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.8’lik büyüme kaydetmiştir. Aşı sürecinin etkin olarak sürdürülmesi ile pandeminin etkisinin zayıflaması büyümenin de sürdürülmesini sağlayacaktır. Bu süreçte konut alanında ertelenmiş olan talep sektörümüzü daha da canlandıracaktır. Çarkların daha hızlanması için yatırımlar artmalı, ödenekler açılmalıdır. Bunun yanında girdi maliyetlerindeki öngörülemez artışların önüne geçilmesi büyük önem arz etmektedir. Kamu projelerindeki maliyet artışlarının karşılanabilmesini teminen firmalara fiyat farkı ödemesi veya şarta bağlı olmayan fesih hakkının tanınmasını içeren bir düzenleme yapılması artık kaçınılmaz hale gelmiştir.”

 

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!


Geri Dön