27 / 04 / 2024

İnşaatta potansiyel Afrika ve Ortadoğu'da!

İnşaatta potansiyel Afrika ve Ortadoğu'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ocak 2021 sayısı yayınlandı. Rapora göre; inşaat işlerinde potansiyelin Afrika ve Ortadoğu'da olduğu gözlemlendi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ocak 2021 sayısını yayınladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; “2021’in Başında Endişe ve Umut Bir Arada” başlığı ile yayınlanan analizde, petrol üreticisi ve ihracatçısı ülkelerde artan fiyatlarla birlikte yeni alt ve üst yapı yatırımları beklendiği belirtildi. Raporda, 2021 yılı için en fazla iş potansiyeli taşıyan ilk üç pazarın, toplam 40’ar milyar dolarlık proje portföyleriyle Suudi Arabistan, Nijerya ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğu ifadelerine yer verildi.

İnşaatta potansiyel Afrika ve Ortadoğu da!

5.4 TRİLYON DOLAR 

Middle East Business Intelligence (MEED) verilerine göre, 2021 sonrası dönem için Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde bilinen ve planlanan toplam proje tutarının 5.4 trilyon doları geçeceğinin hesaplandığı belirtilen raporda “Bu çerçevede, en büyük pazarın 1,2 trilyon doların üzerinde bir portföyle Suudi Arabistan olacağı öngörülmektedir. Ülkeyi yaklaşık 700 milyar dolar tutarında sözleşme tutarıyla BAE ve 400 milyar dolar üzerinde sözleşme tutarı ile de Nijerya izlemektedir. Bu ülkeleri Mısır ve Irak takip ederken; Kuveyt, Türkiye, Güney Afrika, Katar ve İran da bu çerçevede ilk 10 arasında yer almaktadır” denildi. 

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 3 milyar dolarlık kayıp!


Geri Dön