20 / 04 / 2024

Ortadoğu'da, Türk oyuncuların isimleri kafelere yazılıyor!

Ortadoğu'da, Türk oyuncuların isimleri kafelere yazılıyor!

Ortadoğu'da yayımlanan bir parfüm reklamında Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün kamera karşısına geçti. İkilinin reklam filmlerindeki ismleri, Arap ülkelerinde yayınlanan dizilerdeki isimleri olan Lemis ve Muhammed kullanıldı



Türkiye'nin komşu ülkelerle sıfır sorun politikası etkilerini göstermeye başladı. Ortadoğu'daki reklam projelerinde Angelina Jolie, Arnold Schwarzenegger gibi Hollywood yıldızlarının yerine Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, İbrahim Tatlıses gibi Türk ünlüler tercih edilmeye başlandı

Türkiye'nin son yıllarda başarılı bir şekilde yürüttüğü 'Komşu ülkelerle sıfır sorun' politikası meyvelerini vermeye başladı. Müslüman ülkeler tarafından en güçlü örnek model olarak gösterilen Türkiye, bu ülkelerin toplumsal hayatları üzerinde de etkisini hissettiriyor. ABD'deki International Herald Tribune gazetesinde yer alan makalede Türkiye'nin tekrar Osmanlı günlerindeki gibi canlandığını, ayrıca ticaret ve kültür kanalıyla Irak'ta kalıcı bir etki tesis ettiğini yazdı.

HOLYWOOD YILDIZLARINI GERİDE BIRAKTI

Makalede şu ifadeler yer aldı: 'Osmanlı'nın görkemli günlerindeki gibi gibi canlanan Türkiye çalkantılı Irak'a da etkisini yansıtıyor. Kuzey Irak'ta Türkiye'nin tesiri İran'ın ülkenin geri kalanındaki tesiri kadar derin olmasa da, daha geniş. ABD Irak'ı işgal ederken, Türkiye daha kalıcı bir şekilde, yumuşak güçle Irak'ta var oluyor, yani kültür, eğitim ve ticaret ile bölgede etkili oluyor.' Türkiye'nin Irak üzerindeki tesirleri artık reklam filmlerinde de kendisini gösteriyor. Irak'ta gerçekleştirdiği 11 proje ile binlerce villa inşa etmeyi planlayan Rüştü Said, Angelina Jolie ya da Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallone ile kontakt kurmayı düşündüğünü, ama onların yerine İbrahim Tatlıses'i tercih ettiğini söylüyor. şžimdilerde İbrahim Tatlıses oynadığı reklamlarda halkı bu villalardan satın almaya davet ediyor.

PRENSESTEN TATLITUĞ'A DAVET

Türk dizi oyuncuları özellikle Ortadoğu ülkelerinde bir yıldız gibi parlıyor. Bu listenin başında ise Ortadoğu'nun Brad Pitt'i olarak gösterilen Kıvanç Tatlıtuğ yer alıyor. Kıvanç Tatlıtuğ'un bu etkisi firmaların reklam filmlerinde de kendisini gösteriyor. Türk Hava Yolları, Hollywood'ın ünlü yıldızları Charlize Theron ve Nicole Kidman gibi isimlerin yerine Ortadoğu ülkelerinde yayınlanacak reklam filmi için Kıvanç Tatlıtuğ'u kullandı. Bu hayranlık o kadar ileri boyuttaki İstanbul'a gelen Katar Prensesi Seika bile, Kıvanç Tatlıtuğ ile görüşmek istedi. çırağan Sarayı'na yerleşen prenses kaldığı otelin restoranında çay içmek istediğini iletti. Fakat Tatlıtuğ yurtdışında olduğu için bu teklif reddedildi.

KAFELERE 'VADİ' İSİMLERİ VERİLİYOR

Ayrıca Ortadoğu'da yayımlanan bir parfüm reklamında Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün kamera karşısına geçti. İkilinin reklam filmlerindeki ismleri, Arap ülkelerinde yayınlanan dizilerdeki isimleri olan Lemis ve Muhammed kullanıldı. 'Muhammed ve Nur', 'Yasak Aşk' gibi Türk televizyon dizilerinin posterlerini Irak'ta binlerce kiş satın alıyor. Kurtlar Vadisi'nin oyuncularının ismi ise kafelere verilecek kadar sansasyonel durumda.


Bir dakikada 300 bin avro kazandılar

Popülerliği artan Türk ünlülerin etkisi Ortadoğu ile sınırlı kalmayarak Avrupa'ya da açıldı. Hırvatistan'da büyük bir hayran kitlesine sahip olan Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, yaklaşık iki ay önce oynadıkları bir reklam filmi için 300 bin avro aldı. Toplam 1 dakika 10 saniye süren reklamda Halit Ergenç mağazada alışveriş yaparken bir kadın hayranı kendisini görünce birlikte akşam yemeği yediğini düşünmeye başliyor. Tam bu sırada kendine gelince karşısında ünlü oyuncuyu görüp heyecandan bayılıyor. Bu sırada Bergüzar Korel içeri girince Halit Ergenc'i kıskanıyor. Tanıtım reklamı ardından Bergüzar Korel ve Halit Ergenç akşam yemeği yemeğe giderken garson masaya gelince karşısında Bergüzar Korel'i görünce o da heyecandan bayılıyor. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, toplam 70 saniye süren reklamda saniye başına 4 bin 285 avro almış oldular.
Yeni şžafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Polat Alemdar, kafe tabelalarını süslüyor

IRAK'ta gerçekleştirdiği 11 proje ile binlerce villa inşa etmeyi planlayan Rüştü Said, Angelina Jolie ya da Arnold Schwarzenegger ile Sylvester Stallone ile kontak kurmayı düşündüğünü ama onların yerine İbrahim Tatlıses'i tercih ettiğini söylüyor. şžimdilerde İbrahim Tatlıses oynadığı reklamlarda halkı bu villalardan satın almaya davet ediyor. Aşk-ı Memnu gibi Türk televizyon dizilerinin posterlerini binlerce kişi satın alıyor. Kurtlar Vadisi'nin oyuncularının ismi kafelere verilecek kadar sansasyonel.
Akşam


Geri Dön