20 / 04 / 2024

İnşaatta şok eden rakam! Tam 35 milyar dolar olarak açıklandı

İnşaatta şok eden rakam! Tam 35 milyar dolar olarak açıklandı

Türkiye'nin öne çıktığı sektörler arasında yer alan inşaat sektörü hakkında dikkat çeken bir rakam verildi. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.



Ülkemizde son yıllarda inşaat alanında ciddi bir gelişme yaşandı. İnşaat alanındaki bu hareketlilik doğal olarak ihracat rakamlarına da yansıdı. 
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu aptığı açıklamada, inşaat malzemesi sanayisinin ihracat, yatırım ve üretimde geldiği mevcut duruma ve beklentilere ilişkin görüşlerini paylaştı.

İnşaat malzemeleri ihracatında ağustos itibarıyla yıllık bazda 34,78 milyar dolarla tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldığını dile getiren Küçükoğlu, yıl sonu beklentilerinin 35 milyar doları yakalamak olduğunu ifade etti.

İnşaat malzemesi sanayisinin geçen yıl sonunda 63,3 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğüne ulaştığını hatırlatan Küçükoğlu, "2021'de 30,8 milyar dolarla ihracat lideri sektörleri arasında bulunuyoruz. Yaklaşık 65 milyon ton ihracat gerçekleştirilirken toplam ihracat içinde inşaat malzemelerinin payı yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. Sektörümüzün cari açığa pozitif katkısı ise yüzde 358 oldu." diye konuştu.

Küçükoğlu, ağustos ayı itibarıyla en çok ihraç ettikleri ürünlerin miktar olarak mineral, taş ve toprak ürünleri ile demir çelik ürünleri olarak sıralandığını, değer olarak ise zirvede demir ve çelik ürünleri ile metal bazlı ürünlerin yer aldığını bildirdi.


Geri Dön