26 / 04 / 2024

İnşaattaki büyüme devam edecek!

İnşaattaki büyüme devam edecek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, inşaat sektörüne yapılan yatırımların sürdürülebilir büyümenin destekleyicisi olduğunu ifade etti. 



Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, 2017'yi değerlendirdi ve 2018'e ilişkin beklentilerini Anadolu Ajansı muhabirlerinden Handan Güneş'e açıkladı. Koloğlu, inşaat sektörüne yapılan yatırımların sürdürülebilir büyümenin destekleyicisi olduğunu söyledi. Koloğlu, "Bu yıl hükümetimizin yapısal reformlar ve yatırımları teşvik edici politikaları sürdürmesi durumunda kamu altyapı yatırımları ve özel sektör projelerinin yansımalarıyla inşaat sektöründeki büyüme eğiliminin devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.


Celal Koloğlu, 2017'nin 3. çeyreğinde yatırım harcamalarındaki artışın büyümenin sürdürülebilirliği yönünde önemli bir gösterge olduğunu ifade etti. Koloğlu konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; "İnşaat sektörüne yapılan yatırımlar sürdürülebilir büyümenin destekleyicisidir. Bu yıl hükümetimizin yapısal reformlar ve yatırımları teşvik edici politikaları sürdürmesi durumunda kamu altyapı yatırımları ve özel sektör projelerinin yansımalarıyla inşaat sektöründeki büyüme eğiliminin devam edeceğini öngörüyoruz. Kamu yatırımlarında bir öncelik sıralaması yapılması da sürdürülebilir ekonomik büyüme ve kalkınma için kritik bir öneme sahip. Bu yılın programları da bu yönde tasarlanıyor. Böylece işlerin daha hızlı yapılması sağlanarak Türkiye'de çok sayıdaki ihale disipline edilmiş olacak ve ekonomi kazanacak."


"Sektör büyümesini artırarak sürdürecek"

Şehirleri inşa ederken altyapı hizmetlerinin de şehrin ihtiyaçlarına uygun olarak üretilmesi gerektiğini ifade eden Koloğlu, "Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek bu büyük ve maliyetli dönüşümde yer alacak müteahhitlerin kriterlerinin açık bir şekilde belirlenmesi, şehirlerimizin ve ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip." dedi.


"İNTES Türkiye Arabuluculuk Merkezi'ni kurduk"

Celal Koloğlu, İNTES'in, inşaat sektöründe işçi ve işverenler arasındaki uyuşmazlıkların çözümü amacıyla İNTES Türkiye Arabuluculuk Merkezi'ni kurduklarını söyledi.


Koloğlu konuyla ilgili şunları söyledi; "7036 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu'nun 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmasıyla iş sözleşmeleri kaynaklı uyuşmazlıklar için ara bulucuya başvuru bir dava şartı olacak. İNTES olarak, üyelerimizin ara buluculuğa ilişkin her türlü soru ve sorunlarına çözüm bulmak, işçi ve işverenlerimiz arasında meydana gelecek uyuşmazlıkların çözümü için İNTES Türkiye Arabuluculuk Merkezi'ni kurduk. İNTES Türkiye Arabuluculuk Merkezi'nin amacı, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, hukuki uyuşmazlıkların adli soruna dönüşmeden tahkim veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri ile çözümüne katkı sağlamak ve alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin tespit edilmesi, değerlendirilmesi ve uygulamaya konulması amacıyla bilimsel araştırmalar yapmak, projeler geliştirmek, toplumdaki sosyal anlayışın, eğitim sürecinin ve kültürel yapının buna uygun hale getirilmesine katkı sağlamaktır. Merkezimiz, Türkiye'nin her yerinde üyelerimize hizmet verecek. Üyelerimizin yurt dışında bulunan iş yerleri ile online yapılacak ara buluculuk görüşmeleri için de altyapı çalışmalarımız tamamlanıyor." 

 


Geri Dön