29 / 03 / 2024

Ekonomideki ölçülü büyüme devam ediyor!

Ekonomideki ölçülü büyüme devam ediyor!

Ekonomideki ölçülü büyüme devam ediyor. Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısı yayımlandı. ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisindeki "ölçülü" büyümenin devam ettiğini açıkladı.



ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisindeki "ölçülü" büyümenin devam ettiğini açıkladı.


Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısı yayımlandı. Fed'in 12 şubesinin görev alanlarına ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğu araştırma raporu, 12 bölgeden 6'sının "ölçülü", geri kalan bölgelerin ise "sınırlı" bir büyüme gösterdiğini ortaya koydu. Ölçülü büyüme gösteren Fed bölgeleri arasında Cleveland, Chicago, St. Louis, Minneapolis, Dallas ve San Francisco yer aldı. 


Araştırmada, ekonomik görünüm ve beklentilerin birçok bölgede olumlu olduğu ve tüketici harcamalarında ılımlı bir artış izlendiği ifade edildi. Buna karşın, New York bölgesindeki perakende satışların önceki aylara kıyasla zayıfladığı vurgulandı. 


Sanayi üretimi ve ticari inşaat faaliyetlerinin çoğu bölgede arttığını gösteren raporda, konut sektöründe ise karışık bir seyir izlendiği belirtildi. Rapor, aynı zamanda turizm aktivitelerinin de önceki aylardaki seviyesini koruduğuna işaret ederken, finansal olmayan hizmet ve ulaşım sektörlerinin de bazı bölgelerde gelişme gösterdiği aktardı.


İşçi ücretleri ve enflasyonu baskılayan diğer etkenlerde sınırlı bir yükseliş olduğunu kaydeden Fed raporu, istihdam artış hızında ise değişiklik olmadığını ortaya koydu. Raporda, bankacılık sektörünün ülke genelinde güçlendiğini vurgulanırken, kredi hacminin de hemen her bölgede arttığı bilgisine yer verildi. Öte yandan, rapor birçok bölgedeki kalifiye eleman eksikliğine dikkati çekti.


Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarının belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor. Komitenin bir sonraki toplantısı, 28-29 Ekim'de gerçekleşecek.


AA


Geri Dön