29 / 03 / 2024

ekonomideki büyüme

ekonomideki büyüme

Ekonomideki ölçülü büyüme devam ediyor. Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısı yayımlandı. ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisindeki "ölçülü" büyümenin devam ettiğini açıkladı.

Ali Babacan Orta Vadeli Programı açıkladı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Program çerçevesinde Türkiye ekonomisinin yıl sonunda yüzde 3,6 büyümesinin beklendiğini, yıl sonunda enflasyon hedefinin ise yüzde 6,8 olduğunu bildirdi....

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü belirsizliğe girerse ekonomideki büyüme riske girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "İnşaat sektörünün geleceği belirsizliğe girerse, ekonomideki büyüme riske girer" dedi.

Armada Büyüme ve Yenileme Kategorisi'nde ödül aldı!

ARMADA Alışveriş ve İş Merkezi, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi tarafından Avrupa'da Yılın Alışveriş Merkezi ödülüne layık görüldü. Düzenlenen yarışmada Armada, 'Büyüme ve Yenileme Kategorisi' ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

Candaş Avize yeni şubeleriyle yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Candaş Avize, bu yıl itibarıyla hizmete açtığı Etiler ve Bahçeşehir şubeleriyle yüzde 20'lik büyüme hedefliyor. Firma geçen yıl, yüzde 15'lik büyüme ve 25 milyon liralık ciroya ulaştı.

Armada AVM Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi ödülünü aldı!

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Londra ödülleri, Avrupa'da "Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi" ödülüne Armada AVM'yi layık gördü.

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

İklimlendirme sektöründe yaşanan daralmaya rağmen 2014'te pazar payını yüzde 7 artıran Baymak, bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüme hedefliyor. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak açıkladı.

Kalekim yüzde 20 büyüme hedefliyor!

2014'ü 250 milyon TL satış ile tamamlayan Kalekim, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki dönemde ihracata da ağırlık verecekerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, yurtdışı ile üretim yapacak.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 5 büyüme hedefliyoruz!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “2015 yılında ise ekonomide 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5.0 reel büyüme öngörüyoruz” dedi.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 4.5 büyüme bekliyoruz!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, bu yıl inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

ekonomideki büyüme Haberi

ekonomideki büyüme

ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisindeki "ölçülü" büyümenin devam ettiğini açıkladı.


Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısı yayımlandı. Fed'in 12 şubesinin görev alanlarına ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğu araştırma raporu, 12 bölgeden 6'sının "ölçülü", geri kalan bölgelerin ise "sınırlı" bir büyüme gösterdiğini ortaya koydu. Ölçülü büyüme gösteren Fed bölgeleri arasında Cleveland, Chicago, St. Louis, Minneapolis, Dallas ve San Francisco yer aldı. 


Araştırmada, ekonomik görünüm ve beklentilerin birçok bölgede olumlu olduğu ve tüketici harcamalarında ılımlı bir artış izlendiği ifade edildi. Buna karşın, New York bölgesindeki perakende satışların önceki aylara kıyasla zayıfladığı vurgulandı. 


Sanayi üretimi ve ticari inşaat faaliyetlerinin çoğu bölgede arttığını gösteren raporda, konut sektöründe ise karışık bir seyir izlendiği belirtildi. Rapor, aynı zamanda turizm aktivitelerinin de önceki aylardaki seviyesini koruduğuna...