24 / 04 / 2024

Ekonomideki ölçülü büyüme son durum

Ekonomideki ölçülü büyüme son durum

Ekonomideki ölçülü büyüme devam ediyor. Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısı yayımlandı. ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisindeki "ölçülü" büyümenin devam ettiğini açıkladı.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Yüzde 8'in üzerinde büyüme bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kocaeli İş Dünyası Buluşması programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, "2021 yılı için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." şeklinde konuştu.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat malzemesi sektöründe 2021’de yüzde 6-7 büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2020 yılında dalgalı bir grafik izleyen sektörde 2021'de yüzde 6-7 büyüme öngördüklerini belirtti.

Çin ekonomisi 2020'de yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi!

Çin ekonomisi 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi. Ülkenin gayri safi yurt içi hasılası geçen yıl 101,60 trilyon yuan (15,68 trilyon dolar) seviyesini gördü.

2021 gayrimenkulde makul bir büyüme yılı olacak!

2020’nin dalga boyu yüksek bir yıl olduğunu belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, 2021 ’in daha iyi geçeceğini ve makul bir büyüme yılı olacağını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri sanayisi ilk 9 ayı büyüme ile tamamladı!

Tayfun Küçükoğlu, “İlk çeyrekte yüzde 8,1 büyüyen, ikinci çeyrekte pandeminin etkisiyle yüzde 8 gerileyen, daha sonra üçüncü çeyrekte güçlü toparlanma yaşayan inşaat malzemeleri sanayimiz ilk 9 ayı tahminlerimizin ve beklentilerimizin üzerinde büyüme ile tamamladı" dedi.

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Ekonomideki ölçülü büyüme son durum Haberi

Ekonomideki ölçülü büyüme son durum

ABD Merkez Bankası (Fed), ülke ekonomisindeki "ölçülü" büyümenin devam ettiğini açıkladı.


Fed'in iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısı yayımlandı. Fed'in 12 şubesinin görev alanlarına ilişkin değerlendirmelerinin bulunduğu araştırma raporu, 12 bölgeden 6'sının "ölçülü", geri kalan bölgelerin ise "sınırlı" bir büyüme gösterdiğini ortaya koydu. Ölçülü büyüme gösteren Fed bölgeleri arasında Cleveland, Chicago, St. Louis, Minneapolis, Dallas ve San Francisco yer aldı. 


Araştırmada, ekonomik görünüm ve beklentilerin birçok bölgede olumlu olduğu ve tüketici harcamalarında ılımlı bir artış izlendiği ifade edildi. Buna karşın, New York bölgesindeki perakende satışların önceki aylara kıyasla zayıfladığı vurgulandı. 


Sanayi üretimi ve ticari inşaat faaliyetlerinin çoğu bölgede arttığını gösteren raporda, konut sektöründe ise karışık bir seyir izlendiği belirtildi. Rapor, aynı zamanda turizm aktivitelerinin de önceki aylardaki seviyesini koruduğuna...