28 / 03 / 2024

İNTES Başkanı Celal Koloğlu'ndan yeni kabine açıklaması!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu'ndan yeni kabine açıklaması!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu yeni kabineye ilişkin açıklama yaptı. 



Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın başkanlığında milletimize hizmet verecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyor, kabinede yer alan tüm değerli bakanlarımıza başarılar diliyorum.

Geçmiş dönem deneyimini bugüne taşıyan, kurum yapılanmalarındaki değişiklikler ve yeni isimlerle tazelenen Kabine’nin Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizi mutlu yarınlara taşıyacak hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik edeceği Kabine’de yer alan her biri kendi alanında deneyim ve bilgi birikimine sahip yeni Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız ekonomi, siyasi ve sosyal alanda yapılacak reformlara yeni bir dinamizm katacaklar.

Deneyim ve taze kanı bir araya getiren yeni kabine umuyor ve inanıyoruz ki ekonomi başta olmak üzere reformlara odaklanacak ve Türkiye istikrarlı bir şekilde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Yeni hükümetimiz ile birlikte özellikle ekonomi temelli kurumların yapısı da değişmiştir. Kurumların yeni yapısıyla daha rahat ve hızlı karar alabilecekleri, dinamik bir yapı oluşmuştur.


Yeni ekonomi yönetimimizin atacağı kararlı adımlarla ülkemiz yüksek faiz, enflasyon sarmalına girmeden ekonomide dengelerin realize olacağı bir sürece girecektir. Bu süreçte kamu ve özel sektör olarak eş güdüm içinde hareket etmeli, yapısal sorunlarımız üzerinde yoğunlaşmalıyız. Enflasyonu orta ve uzun vadeli reformlarla düşürmeliyiz. Yatırım ortamını iyileştirerek iş dünyası olarak rekabet gücümüzü artırmalıyız.

Terör örgütlerine dönük yürütülen kararlı mücadelenin sağladığı başarıyla OHAL’in kaldırılması kararı da yurt dışı piyasalarda normalleşme süreci sinyali verecek, yurt içinde ekonomik ve psikolojik olumlu etkileri olacaktır.

İnşaat sanayicileri olarak hükümetimizden alacağımız güçle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye için özel sektör işveren örgütü olarak hem devletimiz hem de işçi tarafıyla uyumlu çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.  

Yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, hükümetimizin başarılı olması için inşaat sanayicileri olarak üzerimize düşeni yapmaya daima hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. 


Geri Dön