18 / 04 / 2024

İNTES Başkanı Celal Koloğlu Milli Birlik Günü'nü değerlendirdi!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu Milli Birlik Günü'nü değerlendirdi!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde açıklamalarda bulundu. Koloğlu,  '' İş dünyası olarak 'daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam' hedefimiz olmalı'' dedi. 



İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“Millet olarak bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir gücün bizi durduramadığını gördük, iş dünyası olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz''

Bundan iki yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun gecelerinden birini yaşadı. Bu uzun, karanlık geceyi millet olarak el ele vererek, bir ve beraber olarak aştık. Milletin iradesini hiçe sayan, vatan haini teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın sergilediği kararlı, dirayetli duruş ve meydanlarda nöbet tutan aziz milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlikle engellendi.  

Ülkesine ve demokrasiye sahip çıkarak bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz. Milletin zaferiyle sonuçlanan hain darbe girişimi iş dünyasını da kenetlemiştir, iş dünyası olarak tek vücut demokrasiye sahip çıktık, her zaman her koşulda sahip çıkmaya devam edeceğiz. 


Güçlü Türkiye yolunda çalışmaya devam edeceğiz

Rekor bir katılım oranıyla gerçekleşen 24 Haziran seçimleri ile Türkiye sağlam bir demokrasi geleneğine sahip güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. İnanıyoruz ki, demokrasimiz açısından bir dönüm noktası olan yeni yönetim sistemi, ülkemizde istikrar ve güven ortamının güçlenmesine çok büyük katkıda bulunacak, Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın başkanlığında milletimize hizmet verecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesi Türkiye’yi dünya ekonomik liginde üst sıraya taşıyacaktır. Güçlü lider, istikrarlı siyasi ortam, güçlü ekonomi temeli üzerine kurulu Türkiye Cumhuriyeti büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. 

Bundan sonraki süreçte ülkesi için çalışan, üreten iş dünyası olarak bizler de üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız.  İş dünyası olarak “daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam” hedefimiz olmalı. Bizler, inşaat sanayicileri olarak hükümetimizden alacağımız güçle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye için özel sektör işveren örgütü olarak hem devletimiz hem de işçi tarafıyla uyumlu çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.  


Türkiye yatırımlara, istihdama ve ekonomik büyümeye odaklanacak

Seçim gündeminin geride bırakılmasıyla Türkiye yılın ikinci yarısında yatırımlara, istihdama ve ekonomik büyümeye odaklanacaktır. Bu süreçte kamu ve özel sektör olarak eş güdüm içinde hareket etmeli, yapısal sorunlarımız üzerinde yoğunlaşmalıyız. Enflasyonu orta ve uzun vadeli reformlarla düşürmeliyiz. Yatırım ortamını iyileştirerek iş dünyası olarak rekabet gücümüzü artırmalıyız.

İnanıyoruz ki, Türkiye ekonomisi hükümetimizin yatırım ortamını iyileştirecek politikaları ve başta inşaat sektörü olmak üzere özel sektörün girişimciliği sayesinde 2017 yılındaki yüzde 7,4’lük büyüme performansını yakalayacaktır.  

İnşaat sektörü, yarattığı katma değer ve istihdam ile ülke ekonomisinin taşıyıcı gücü olmayı sürdürecektir. Bu gücü nitelikli, kayıtlı iş gücü çalıştırarak daha verimli kullanmak durumundayız, nitelikli, kayıtlı, işçi inşaat sektörünü de ülke ekonomisini de büyütecektir.
İnşaat sektörüne yapılan yatırımlar ile Türkiye yeni başarı hikayelerini tüm dünyaya duyurarak, 2023 vizyonuna hız kesmeden devam edecektir. 


Geri Dön