25 / 04 / 2024

İNTES, Türkiye Eğitim Şantiyesi'nde genç mühendisleri ağırladı!

İNTES, Türkiye Eğitim Şantiyesi'nde genç mühendisleri ağırladı!

İNTES genç mühendis adaylarını, inşaat sektörünün ilk ve tek eğitim atölyesi niteliğinde bulunan "Türkiye Eğitim Şantiyesi"nde ağırladı



İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), inşaat sektöründeki mesleki eğitimin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında, sektörün geleceğini oluşturan genç mühendis adaylarını, inşaat sektörünün ilk ve tek eğitim atölyesi niteliğinde bulunan ''Türkiye Eğitim Şantiyesi''nde ağırladı.

İNTES'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılında hizmete giren, inşaat sektörüne eğitimli, birikimli iş gücü sağlanması çalışmalarını yürüten İNTES-Yol-İş ortaklığındaki Türkiye Eğitim Şantiyesi'nin (TES) son konukları Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü 4.sınıf öğrencileri oldu. Bugüne kadar gerek yurtiçinden, gerekse yurtdışından birçok ismi ağırlayan merkezi ziyaret eden öğrenciler; 10 eğitim atölyesi bulunan ve betonarmeden, boyaya kadar birçok alanda eğitimlerin verildiği şantiyeyi dolaşarak bilgi edindi ve eğitimleri yerinde görme fırsatını elde etti. Öğrencilere, inşaat sektörü için hayati nitelikte bulunan mesleki yeterlilik sistemi ve mesleki yeterlilik belgesi vermede tek yetkili kurum olan İNTES'in bu alandaki çalışmaları hakkında da bilgi aktarıldı.

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, sektörün ihtiyacının, teorik ve pratik eğitimin bir araya getirilmesi ve bu iki alanın birbirinden beslenmesi olduğunu ifade etti. İşçi ve işveren ortaklığında kurulan Türkiye Eğitim Şantiyesi'nde binlerce işçiye hem teknik, hem teorik
eğitim sağladıklarını anlatan Koçoğlu, sektörün geleceği olan genç mühendisleri de kapılarını açtıklarını belirtti.

Türkiye Eğitim Şantiyesi ziyaretine katılan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Gökhan Arslan da öğrencilerine vizyon kazandırmak için böyle bir gezi düzenlediklerini belirtti.
AA


Geri Dön