26 / 04 / 2024

İpotekli arazilere ilişkin 7 sorun mecliste!

İpotekli arazilere ilişkin 7 sorun mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılması istemiyle ipotekli arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı...



İpotekli arazilere ilişkin 7 sorun mecliste! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, ipotekli arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakırlıoğlu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakırlıoğlu önergesinde "Ülkenin en borçları kesimlerinin başında çiftçiler gelmektedir. 2002 yılında 5 milyar lira olan çiftçinin toplam borcu AKP iktidarı döneminde 17 kat artarak 85 milyar lirayı geçmiştir. Borçlu çiftçi sayısı 1.5 milyondan 13 milyon kişiye çıkmıştır." dedi.

Bu borçlar için çiftçinin tarlasının, bağının, bahçesinin tapuları üzerine ipotek konulduğunu belirten Bakırlıoğlu, konuya ilişkin 7 soru sordu.

Bakırlıoğlu'nun soruları

1- Türkiye genelinde tapusu üzerine ipotek konulmuş olan tarım arazilerinin toplamı ne kadardır? İllere göre dağılımı nedir?

2- İllerdeki ipotekli arazilerin, toplam tarım alanlarına oranı nedir?

3- Ülkemizdeki tarım arazilerinin tapuları üzerine konulmuş olan ipotek tutarı toplamı ne kadardır? İllere göre dağılımı nasıldır?

4- Tapusu üzerinde ipotek bulunan tarım arazisi sahibi kaç kişidir? İllere göre dağılımı nasıldır?

5- Tarım arazileri üzerine Bankalar tarafından konulan ipotek tutarı toplamı ne kadardır? İllere göre dağılımı nasıldır?

6- Tapusu üzerinde Bankalar tarafından ipotek konulan tarım arazisi sahibi kaç kişidir? İllere göre dağılımı nasıldır?

7- Yukarıdaki sorularıma ilişkin TAKBİS veri tabınında 2002 yılı verileri nasıldır? 2002 yılı verileri ile karşılaştırıldığında tapusu üzerine ipotek konulan tarım arazilerinin Türkiye geneli ve illere göre yüzdelik artışı ne kadardır?

 


Geri Dön