25 / 04 / 2024

İran'dan Türkiye'deki inşaat firmalarına yatırım çağrısı!

İran'dan Türkiye'deki inşaat firmalarına yatırım çağrısı!

İran Büyükelçiliği Sözcüsü Adinehlou, Türklere İran'a turistik gezi yapmaları çağrısında bulundu. Adinehlou "Dubai'ye gidenlere şaşırıyorum. Bizim adalarımız daha güzel ve mercan dolu" dedi.



İran İslam Cumhuriyeti  Ankara  Büyükelçilik Sözcüsü Saeed Adinehlou, tatil sezonunun açıldığına işaret ederek Türk vatandaşlarını İran'a davet etti. 



'İRAN HALKI ÇOK MİSAFİRPERVER' 

Adinehlou, İran'dan Türkiye'ye her yıl 2 milyon turist gelmesine rağmen, Türkiye'den sadece 300 bin kişinin İran'a gittiğine dikkat çekti. "İran'ın nüfusu 80 milyon ve 20 milyonu mutlaka Türkiye'ye gelmiştir" diyen Adinehlou sözlerine şöyle devam etti: "İran'ın da özel bir cazibesi var. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan güzellikler var. İslam tarihi eserleri çok fazla. İran halkı çok misafirperver. Fiyatlar da çok uygun." Adinehlou, Dubai'ye gidenlere şaşırdığını kaydederek "Orası sadece bir ada. Bizde de Kiş ve Gheşm adaları var. İran'daki adalarda muhteşem mercanlar var. Dünyada benzeri olmayan güzellikler. Suyun üzerinde orman var. Mucizevi bir ada" ifadesini kullandı. 




YATIRIMCI DA OTEL VE KONUT YAPABİLİR 

Turizm yatırımcılarının da iran'a yatırıma gelebileceğini kaydeden Adinehlou, "iran, turizm tesisleri ve otel yapımı için de yatırımcıları bekliyor. Türkiye'de çok iyi inşaat firmaları var. Yatırım yapabilirler" dedi. 



Habertürk


Geri Dön