24 / 04 / 2024

İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Çevre Yolu inşaatı ile ilgili bilgi aldı!

İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Çevre Yolu inşaatı ile ilgili bilgi aldı!

"Ordu Çevre Yolu, Ordu trafiğinde çok büyük rahatlama sağlanacak" diyen Vali Balkanlıoğlu, "40 dakika da gidilecek bir yer, 10 dakikaya inmiş olacak. Hem zaman tasarrufu, hem para tasarrufu olacak" şeklinde konuştu





Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapımı hızla devam eden 'Ordu Çevre Yolu' inşaatı ile ilgili bilgi aldı. 

Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Çevre Yolu şantiye binasına geçen Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Proje Kontrol . 

Mühendisi Canan İnceoğlu tarafından brifing sunuldu. 


Proje Kontrol Mühendisi Canan İnceoğlu,Akçaova Irmak'ından ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçen Ordu Çevre Yolu'nun. Civil deresi ve Melet Irmağını viyadükle geçerek Ordu Üniversitesi arazisinden devamla Turnasuyu mevkiinde Karadeniz Sahil Yoluna ulaştığını, Boztepe Tüneli girişi ve Boztepe Tüneli çıkışında toplam 4 aynadft imalatların ise devam ettiğini anlattı. 


TÜNELLERİN UZUNLUĞU 13 KİLOMETRE 

Boztepe tünelinin 3 bin 310. Öceli tünelinin 2 bin 19, Terzili tünelinin Bin 180 metre, toplam tünel boyunun ise 13 bin 19 metre olduğunu söyleyen Canan İnceoğlu, "Boztepe tüneli girişi ve Boztepe tüneli çıkışında imalatlar devam etmektedir. 


Vali İrfan Balkanlıoğlu. Ordu Çevre Yolu Şantiye binasında verilen brifingin ardından 3 tünelden birisi olan Bin 180 metre uzunluğundaki Terzili tünelinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 


19 KİLOMETREDE 600 MİLYON LİRA HARCANACAK 

Vali İrfan Balkanlıoğlu. burada yaptığı konuşmada. "Ordu'da Ordu halkının duyarlılığı sayesinde sahil doldurulmadan tüneller ve viyadüklerle yapılan bir şehir geçişi var. 600 milyon lira gibi bir masrafla yapılacak Çevre Yolu projesi içindeyiz. 

Arkadaşlarımızın hummalı bir çalışması var kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu. 

"Ordu geçişi buradan verildiği zaman büyük bir tasarruf sağlanacak. 

Akaryakıt tasarrufu yıllık 26 milyon lira. 

Bu büyük bir rakam. Ordu trafiğinde çok büyük rahatlama sağlanacak" diyen Vali Balkanlıoğlu, "40 dakika da gidilecek bir yer, 10 dakikaya inmiş olacak. Hem zaman tasarrufu, hem para tasarrufu olacak" şeklinde konuştu. 

Projenin toplam uzunluğunun 19 km olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Ordu Çevre Yolunda viyadükler, büyük sanat yapıları bulunuyor. Büyük bir çalışma ve büyük bir emek var" diyerek, ödenek akışında herhangi bir sıkıntı olmazsa 2015 yılı sonunda Ordu Çevre Yolunun tamamlanacağını ifade etti. 

Balkanlıoğlu, kamulaştırma ile ilgili yaşanan sorunlarında giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyerek, "İşi yapan yüklenici firmaya. Karayollarımıza ve Ulaştırma Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum "dedi. 

Ordu çevre Yolu Projesi, Karadeniz Sahil Yolunun trafiğini. Ordu il merkezindeki güzergahtan alarak şehir trafiğini de rahatlatması yanında seyahat güvenliğini de artıracak. 



Son An


Geri Dön