26 / 04 / 2024

İrfan Kaya: Su depolarını yılda en az bir kez temizleyin!

İrfan Kaya: Su depolarını yılda en az bir kez temizleyin!

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü irfan Kaya, Başkentlileri uyararak, su depolarından kullanılan suların sağlıklı olması için rutin bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiğini bildirdi.



Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü irfan Kaya, Başkentlileri uyararak, su depolarından kullanılan suların sağlıklı olması için rutin bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiğini bildirdi. ASKİ'nin, temiz ve kaliteli nitelikteki içme suyunu evlere kadar büyük bir titizlik içinde getirdiğini ifade eden İrfan Kaya, rutin bakımları aksatılan su depolarından alınan suların tehlike oluşturduğunu söyledi. 


Bakım Ve Temizlik Yapılmalı 


Genel Müdür Kaya, apartman ve işyerlerindeki su depolarının temizliğinin hiçbir aksatmaya sebebiyet vermeden yaptırılması gerektiğini belirterek, "Su depolarında periyodik temizlik aksatıldığında, depoların içerisinde pas oluşuyor, yosun tutuyor, bakteriler ürüyor... Kısacası insan sağlığını tehdit edecek her türlü olumsuz koşullar meydana geliyor" dedi. 


Kaya: su depolarını yılda bir kez temizletin ASKİ'nin şehir şebeke suyunu ivedik içme Suyu Arıtma başta olmak üzere bölgesel arıtma tesislerinde son teknolojik sistemlerle arıtarak en sağlıklı şekliyle abonelerine sunduğunu ifade eden Kaya, abonelerin de suyunu hijyen ve güven içinde tüketebilmeleri için üzerlerine düşen görevi yerine getirerek, yılda en az bir kez su depolarının bakım ve temizliğini yaptırmaları gerektiğini kaydetti. 


Su depolarının temizlenmemesi durumunda oluşan tehlikelere karşı Başkentlileri uyaran Kaya, şunları söyledi: "Su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımının yapılması gerekirken, abonelerin çoğu bu bakımı yaptırmıyor. 


Herhangi bir su kesintisinde, su depolarının içinde uzun süre beklemiş suyu kullanmak zorunda kalan Başkentliler, 'sularımız kirli' diye ASKİ'yi suçluyor. Oysa ASKİ, şehir şebeke suyunu konutlara getirinceye kadar birçok arıtma safhasından geçirerek en sağlıklı şekliyle abonelerine sunuyor. Ama bakımı yapılmayan su depolarının içi pas tutuyor, çamur birikiyor ve yosun bağlıyor... Sonrasında bu gibi nedenlerden dolayı sadece su kirlenmiyor, aynı zamanda suda bakterilerin üremesine de zemin hazırlanmış oluyor." Su depolarında temizlik ve bakım yaptırmak isteyen kurum, kuruluş ve kişiler, ASKİ'nin web sitesinde bulunan yetkili firmaların adres ve telefonlarına ulaşabilirler. 


Haber Vaktim 


Geri Dön