27 / 04 / 2024

Su depolarının bakımını ihmal etmeyin!

Su depolarının bakımını ihmal etmeyin!

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, apartman ve işyerlerindeki su depolarının yılda en az bir kez bakımlarının yapılması gerektiğine dikkat çekti.



Depolardaki suların sağlıklı tüketilmesi için rutin bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiğini bildiren Genel Müdür Kaya, "Su depolarının bakımı yılda en az bir kez yapılmalı. Periyodik bakım, depoların içinde pas oluşmasını, yosun tutmasını, bakteri üremesini önler" dedi. 


ASKİ'nin, şehir şebeke suyunu, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisleri başta olmak iizere bölgesel arıtma tesislerinde son teknolojik sistemlerle arıtarak en sağlıklı haliyle abonelerine sunduğunu ifade eden Kaya, abonelerin de suyu hijyen şekilde, güvenle tüketebilmeleri için üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. 


Su depolarının temizlenmemesi durumunda oluşan tehlikelere karşı Başkentlileıi uyaran Kaya. şunları söyledi: "Su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımının yapılması gerekirken, abonelerin çoğıı, bu bakımı yaptırmıyor. Herhangi bir su kesintisinde, su depolarının içinde uzun süre beklemiş suyu kullanmak zorunda kalan Başkentliler, bu kez 'sularımız kirli' diye ASKİ'yi suçluyor. 


Oysa ASKİ, şehir şebeke suyunu konutlara getirinceye kadar birçok arıtma safhasından geçirerek en sağlıklı şekliyle abonelerine sunuyor. Ancak bakımı yapılmayan su depolarının içi pas tutuyor, çamur birikiyor ve yosıııı bağlıyor. Sonrasında bu gibi nedenlerden dolayı sadece su kirlenmiyor, aynı zamanda suda bakterilerin üremesine de zemin hazırlanmış oluyor." 


Ankara Başkent




Geri Dön