26 / 04 / 2024

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...




Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı.


İş Bankası açıklamasına göre, tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan tarım bankacılığı servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek.


Bu yıl başında, Kredi Kayıt Bürosu AŞ tarafından hizmete sunulan Tarım Kredileri Değerlendirme Sistemi (TARDES) İş Bankası müşterilerinin kredi taleplerinin değerlendirilmesinde kullanılmaya başlandı. Banka da bunun yanında çok sayıda mevcut tarım kredi ürün ve hizmetlerine yenilerini ekleyerek, "tarım skor kartı" uygulamasını hayata geçirdi.


Türkiye genelinde 1.300'ü aşan İş Bankası şubelerinin yaklaşık yarısı, tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu piyasalarda yer alıyor. Bu aşamada 14 şubede başlayacak "tarım bankacılığı servisi" yapılanmasının zamanla diğer şubelere de yaygınlaştırılması planlanıyor.


İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, 2012 yılı başında Sektörel İhtisas Bankacılığı Birimi'ni faaliyete geçirdiklerini anımsatarak, tarım sektörüne yönelik mevcut çalışmaları yeni ve daha odaklı bir bakış açısıyla ele almaya başladıklarını belirtti.


İnce, tarım sektörüne kullandırdıkları nakdi kredilerin bakiyesinin 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 45 artarak 1,8 milyar liraya ulaştığını dile getirerek, "Bu odaklanmanın ve stratejinin bir devamı olarak şimdi de çiftçilerimize özel hizmet verebilmek amacıyla belirli şubelerimizde tarım bankacılığı servislerini kuruyoruz. Tarım sektörünün gelecekteki önemini hesaba katarak bu çözümü benimsedik. Önümüzdeki dönemlerde tarım alanında başka projeleri de hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön