28 / 03 / 2024

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar? İş Bankası kampanyalı konut kredisi için hangi sigorta ve masrafları zorunlu uyguluyor?



Banka tabela konut kredisi kapsamında yüzde 2.2 faiz oranı sunuyor. Kampanyalı sonbahar konut kredisi için ise yüzde 1.72 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. Bu oran özel bankalar arasındaki güncel en düşük konut kredisi faiz oranı. İş Bankası kampanyalı faiz oranından yararlanmak için konut kredisinin yanında hayat ve konut sigortası ile DASK’ın bankadan yapılması gerekiyor.

İş Bankası Konut Kredisine Ek Uygulanan Sigortalar

İş Bankası kampanyalı konut kredisini faiz oranını hayat ve konut sigortası alınması halinde kullandırıyor. Kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama konut sigortası yıllık 300 TL, hayat sigortası ise 1.450 TL oluyor. Banka DASK prim bedeli için ise 170 TL talep ediyor.

Konut Kredisi Masrafları

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; İş Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar kapsamında ortalama 1000 TL ekspertiz ücreti, 150 TL ipotek tesis ücreti ve 100.000 TL'lik kredi için 500 TL kredi tahsis ücreti talep ediyor.

İş Bankası Konut Kredisi Hesaplama

İş Bankası’ndan kampanyalı konut kredisi kampanyası dahilinde yüzde 1.72 faiz oranı ile 10 yıl vadeli 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri 2.960 TL, toplam geri ödemesi miktarı 355.000 TL’ ye karşılık geliyor.


Geri Dön