29 / 03 / 2024

İş Bankası Kastamonu'da dönüşüm kredisi veriyor!

İş Bankası Kastamonu'da dönüşüm kredisi veriyor!

Türkiye iş Bankası: riskli alanlarda yer alan veya riskli yapı ilan edilen lojmanlarda asgari 12 ay süreyle ikamet etmiş olan lojman sakinlerine ve kiracılara yönelik Kentsel Dönüşüm Kredisi kullandırıyor.



İş Bankası, "Kastamonu mücavir alanı içerisinde kalan riskli alan veya riskli yapı ikametgahlı lojman sakini ve kiracılara yönelik gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Kredisi ile ilgilenen değerli Kastamonulu hemşerilerimizi İş Bankası Şubelerine bekliyoruz" çağrısı yaptı.


Türkiye iş Bankası: riskli alanlarda yer alan veya riskli yapı ilan edilen lojmanlarda asgari 12 ay süreyle ikamet etmiş olan lojman sakinlerine ve yine riskli alan veya riskli yapılarda asgari 12 ay süre ikamet etmiş olan kiracılara yönelik Kentsel Dönüşüm Kredisi kullandırıyor. Banka'dan bu konuda verilen bilgiye göre; Devlet tarafından, kentsel dönüşüm kapsamında kullandırılan konut kredilerinde yıllık % 4; işyeri kredilerinde ise yıllık % 3 oranında faiz desteği uygulanıyor. Başvuruların Bakanlık onayının alınabilmesi için Bakanlıkça talep edilen belgeler ise şunlar: - Riskli bina tespit raporu inceleme formu veya lojmanın riskli alanda yer aldığına dair resmi yazı - Riskli yapısını boşalttığına / boşaltacağına dair taahhütname - Asgari 1 yıldır kiracı olduğunu gösterir belge (12 aylık fatura veya resmi yazı) iş bankası, "Kastamonu mücavir alanı içerisinde kalan riskli alan veya riskli yapı ikametgahlı lojman sakini ve kiracılara yönelik gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Kredisi ile ilgilenen değerli Kastamonulu hemşerilerimizi iş Bankası Şubelerine bekliyoruz" çağrısı yaptı. 


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön