29 / 03 / 2024

İş Bankası konut kredisi faizleri 2019!

İş Bankası konut kredisi faizleri 2019!

İş Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında cazip faiz oranları sunuyor. İş Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar?



Son haftalarda bankalar arka arkaya konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken İş Bankası yaklaşık üç aydır konut kredisi faizlerinde değişiklik uygulamıyor. Banka tabela konut kredisi faiz oranları kapsamında yüzde 2.2 faiz oranı sunuyor. Kampanyalı konut kredisi için ise faiz oranları yüzde 1.72’ye kadar düşüyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; İş Bankası Kampanyalı Konut Kredisi İş Bankası kampanyalı Sonbahar Konut Kredisi dahilinde yüzde 1.72 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Banka söz konusu kampanya için konut ve hayat sigortasını zorunlu tutuyor. İş Bankası Sonbahar Konut Kredisinin yıllık maliyet oranı yüzde 23.3 seviyesinde.

İş Bankası Konut Kredisi Hesaplama

İş Bankası’ndan kampanyalı faiz oranları ile 100.000 TL tutarda konut kredisi için 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında krediye vade sonunda yapılan toplam ödeme 237.000 TL oluyor. Kredinin aylık ödemeleri ise 1.980 TL’ ye karşılık geliyor.

İş Bankası Konut Kredisi Maliyetleri

İş Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar kapsamında ortalama 1000 TL ekspertiz ücreti, 150 TL ipotek tesis ücreti ve kredinin yüzde 0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor. Banka DASK kapsamında ise 170 TL alıyor.

İş Bankası kampanyalı konut kredisini faiz oranından yararlanabilmek için hayat ve konut sigortası alınması alınması zorunlu tutuluyor. Kişiye göre değişiklik gösterse de ortalama konut sigortası yıllık 300 TL, hayat sigortası ise 1.450 TL oluyor.


Geri Dön