28 / 03 / 2024

İş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar!

İş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar!

İş dünyası temsilcileri, seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yeni dönemden umutlu olduğunu belirten temsilciler, sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yeni dönemden daha umutlu olduklarını ifade ederek, “Üretimi ve ihracatı iyi bilen, global ticaretin dinamiklerine hakim bir ekonomi yönetimi ile beraber mevcut problemlerin hızla üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz” dedi.

TİM Başkanı Gültepe, yaptığı yazılı açıklamada, neticenin Türkiye’ye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

İş dünyasından seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar!

İhracatı yükseltmek amacıyla bir önceki dönemde büyük özveriyle çalışan bakanlara teşekkürlerini sunan Gültepe, şunları söyledi:

“Seçimlerin sona ermesiyle beraber belirsizlik ortamı da bitti. Artık tüm enerjimizle beraber işimize odaklanmanın zamanı. Biz bu ülkeyi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla çalışıyoruz. Fakat zor bir dönemden geçtiğimizi vurgulamam gerekiyor. Yıl başından bugüne kadar maliyetlerdeki yüksek artışa karşın kurun baskılanması ihracatçılarımızın rekabetçiliğine hasar verdi. Büyük özverilerle girebildiğimiz bazı pazarlarda kayıplar yaşadık. Oysa bizim pazar kaybetmeye sabrımız yok. Tersine rekabetçiliğimizi yükseltecek adımlarla yeni pazarlarda bayrak gösterebilmeliyiz.”

Gültepe, yeni dönemden daha da umutlu olduklarının altını çizerek, “Üretimi ve ihracatı iyi bilen, global ticaretin dinamiklerine hakim bir ekonomi yönetimiyle beraber mevcut problemlerin hızla üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön