19 / 04 / 2024

İŞ GYO, Beyoğlu´nda alacağı binaya ofis yaptıracak!

İŞ GYO, Beyoğlu´nda alacağı binaya ofis yaptıracak!

İŞ GYO İstanbul Beyoğlu´nda 578 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde yer alan 8 katlı binayı almak üzere harekete geçti



Beyoğlu Şehit Muhtar Mahallesi´ndeki 8 katlı bina için 8 milyon 800 bin TL ABD doları ödemek için yönetim kurulundan karar çıkartan İş GYO, ödemeyi tapu devri ile birlikte gerçekleştirecek. Bina, şirketin bağlı ortağı olan  İş Bankası´dan satın alınacak.

Bina Beyoğlu Cumhuriyet Caddesi ile Lamartin Caddesi'nin kesişiminde yer alıyor. Toplam 578 metrekare arsa alanı olan merkezi konumlu taşınmazın yıkılması ve üzerinde ofis projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor. Taşınmazın mevcut imar durumu dikkate alındığında, toplam kiralanabilir alanın 3 bin 144 metrekare, toplam proje maliyetinin ise satın alım bedeli hariç yaklaşık 4 milyon 100 bin ABD Doları olacağı öngörüldü.

Geliştirilecek proje kapsamında, kiralanacak olan ofislerden yıllık olarak yaklaşık 1milyon 130 bin ABD Doları kira geliri elde edilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, söz konusu yatırımdan yüzde 10.2 oranında getiri sağlanması ve projenin tamamlanmasıyla birlikte mevcut kira gelirlerinin de yaklaşık yüzde 2 oranında artması hedefleniyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön