27 / 04 / 2024

İş GYO yıllık kira gelirini ikiye katlayacak!

İş GYO yıllık kira gelirini ikiye katlayacak!

Portföyündeki ofis stoku ile dikkat çeken İş GYO, 2016 ilk çeyreğe kadar Tuzla’daki Çınarlıbahçe Konutları’nı, Teknoloji Merkezi’ni ve İzmir’deki Ege Perla’yı tamamlayacak..



Portföyündeki ofis stoku ile dikkat çeken İş GYO, 2016 ilk çeyreğe kadar Tuzla’daki Çınarlıbahçe Konutları’nı, Teknoloji Merkezi’ni ve İzmir’deki Ege Perla’yı tamamlayacak. Manzara Adalar’ın inşa çalışmalarına bu ay başlayan şirket, İstanbul Finans Merkezi’ndeki 18 katlı ofis bloku ile Topkapı’da Nef ile ortak inşa edeceği projeyi bu ay sonu tanıtmayı planlıyor.


Gayrimenkul sektörü oyuncularından İş GYO’nun yıllık kira geliri 53 milyon dolara ulaştı. Bu rakamı 3 yıl içinde 110 milyon dolara çıkaracaklarını açıklayan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Önümüzdeki yıl ilk çeyreğe kadar 600 milyon dolarlık yatırımlarımızı tamamlamış olacağız. Tuzla’da Çınarlıbahçe Konutları’nda 476 üniteden sadece 9’u satılamadı. Tuzla’daki Teknoloji Merkezi’nin ofis ve ticari üniteler bölümünü haziranda, İş Bankası’na devredilecek kısım ise ağustosta tamamlanıyor. Buraya 5 bine yakın İş Bankası’nın Güneşli’deki 4 işlem merkezi çalışanları ve farklı yerlerdeki çalışanları taşınacak. Güneşli’deki o yer bizim ve imar hakkımız da mevcut. Şimdi kiralamak isteyenlerle görüşüyoruz. Ayrıca İzmir’de Ege Perla projesi de teslimi gerçekleşecek projeler arasında. Yüzde 70’i satıldı. Dairelerin metrekare satış fiyatı 3.400 dolarlara dayandı.” dedi. Şirket ve sektör hakkında bilgi vermek için dün düzenlenen toplantı esnasında bilgilendirmede bulunan Turgay Tanes, bu teslimlere İstanbul Finans Merkezi’ndeki ofis bloku da eklendiğinde kira gelirlerinin iki katın üstüne çıkacağını söyledi. Şirketin İstanbul Finans Merkezi’ndeki ofis bloku 18 kattan oluşacak. Ticari alanların da yer alacağı projede bütün izinlerin tamamlandığını, kâğıt üzerindeki formalitelerin bitirilmeye çalışıldığını kaydetti. Bu proje için 110 milyon dolar harcayacaklarını kaydeden Tanes, aralıkta tanıtılan ve nisanda inşaatı başlayan Manzara Adalar’ın yatırım değerinin ise 300 milyon doları bulacağını söyledi. Bu sene ayrıca Nef ile birlikte Topkapı’da 1,1 milyar lira yatırım değerindeki karma projeye başlayacaklarını belirten Tanes, “Özetle bu sene İstanbul’da 2 milyar TL’lik projeye daha başlıyoruz.” dedi. Manzara Adalar’da konutların metrekare satış fiyatı 4 bin liradan başlıyor. Yüzde 30’unun satıldığı bilgisini veren Tanes, 20’sinde de yeni bir kampanya başlatacaklarını söyledi.


BAZI GYO’LARIN İNŞAAT ŞİRKETLERİ VAR!


İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, iki hafta önce düzenledikleri ihale ile Manzara Adalar’ın inşa işlerini Ant Yapı’nın aldığını hatırlatarak, “Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) doğaları gereği inşaat yapamaz. Geliştirirler sadece. Müteahhitlik kısmını ya seçerek ya ihale ederek bir inşa şirketine verirler. Bu sebeple Çınarlıbahçe Konutları’nı Mesa, İş Kuleleri’ni Tepe, Teknoloji Merkezi’ni Koray İnşaat yapmıştı. Normali de budur ancak Türkiye’de bunun bazı istisnaları var. Bazı GYO’ların inşaat şirketleri de var. Amerika’da böyle değil mesela.” değerlendirmesinde bulundu.


MANZARA ADALAR 2018’DE TESLİM EDİLECEK


Yapım ihalesini 441,6 milyon lira teklif vererek Ant Yapı’nın kazandığı projenin inşaat çalışmaları nisan ayında başladı. Manzara Adalar’ın teslimatının 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşmesi hedefleniyor. Geniş daireleri ve zengin sosyal donatıları olan Manzara Adalar’da peşin ödemelerde yüzde 8 indirim oranının yanı sıra 1,639 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor. Yüzde 1 peşinat ile 36 ay faizsiz vade seçeneği de bulunan proje en avantajlı fırsatlardan biri olarak dikkat çekiyor.


Arif Bayraktar-Zaman


Geri Dön