19 / 04 / 2024

İş sağlığı için ekip çalışması yapılması gerekir!

İş sağlığı için ekip çalışması yapılması gerekir!

Makina Mühendisleri Odası açıklamasında "İşyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması yalnızca iş güvenliği uzmanlarının çalışmaları ile sağlanamaz, konunun bilimsel açıdan bütün taraflarının ekip çalışması ile mümkün olur" denildi...



Makina Mühendisleri Odası açıklamasında "İşyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması yalnızca iş güvenliği uzmanlarının çalışmaları ile sağlanamaz, konunun bilimsel açıdan bütün taraflarının ekip çalışması ile mümkün olur" denildi.



İşyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanmasının, yalnızca iş güvenliği uzmanlarının çalışmaları ile sağlanamayacağı, konunun bilimsel açıdan bütün taraflarının ekip çalışması ile mümkün olacağı belirtildi. 


TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından İstanbul Mecidyeköy'deki asansör kazasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iş ekipmanlarının periyodik kontrollerinin artırılması ve kamusal denetimin ivedilikle benimsenmesi gerektiğinin altı çizildi. İnşaat sektöründe denetimlere ağırlık verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, İş Sağlığı Güvenliği Kanunu'nun yürürlükte olduğu 2013 ve 2014 yıllarında iş kazaları ve iş kazası sonucu ölümlerin azalmadığına işaret edildi. Her gün "iş kazası" sonucu yaşamını yitiren beş işçiden ikisinin inşaat çalışanı olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İşyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması yalnızca iş güvenliği uzmanlarının çalışmaları ile sağlanamaz, konunun bilimsel açıdan bütün taraflarının ekip çalışması ile mümkün olur." İşyerlerinde oluşturulan, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurullarında temsiliyetin işçi ağırlıklı hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, işyeri denetimlerinin daha sık yapılması, denetimlerde maden, inşaat, met;ıl sektörlerine ağırlık verilmesi gerektiği kaydedildi. Açıklamada, eksikleri bulunan işyerlerine verilmesi gereken cezaların derhal uygulanması istendi.



Hürses 


Geri Dön