25 / 04 / 2024

Isı yalıtımı maliyeti nedir?

Isı yalıtımı maliyeti nedir?

Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı da sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti nedir?



Isı yalıtımı maliyeti nedir?

Isı yalıtımı binaların ve çatıların dış bölümlerine bakan duvarların veya tesisat borularına ve havalandırma bölümlerine uygulanan bir enerji tasarruf sistemi olarak karşımıza çıkıyor.


Isı yalıtımı uygulaması, yalıtım sistemleri arasında en çok tercih edilen sistem olarak biliniyor. Isı yalıtım sisteminin en çok tercih edilmesindeki en büyük etken ise en çok tasarruf ve fayda sağlaması olarak karşımıza çıkıyor. 


Isı yalıtımı yazın evinizde ki sıcak havayı muhafaza ederek daha az klima kullanmanızı , kışın ise içerideki sıcak havayı muhafaza ederek daha az enerji tüketmenizi sağlıyor.  Bundan dolayı daha az enerji tüketmeniz size maddi açıdan oldukça yarar sağlıyor. 


Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamıda sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor.Isı yalıtımı binanın zemin katından çatısına kadar olan kısımların özel kaplamalar sayesinde kaplanarak güzel bir görüntü oluşmasına da olanak sağlıyor. 


Bina ömrünü uzatarak bina değerinizi biraz daha artırıyor. Son zamanlar da yeni yapılan binalar için uygun görülen yalıtım sistemleri arasında en yaygın olarak kullanılan ısı yalıtımı oluyor. Peki,ısı yalıtımı maliyeti nedir?


Isı yalıtımının maliyeti!

Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin yüzde 2'si ile 5'i arasında değişiyor.  İnşaat aşamasında ısı yalıtımı yapılmış bir binada; düşük kapasiteli kazan, klima, küçük radyatör ve tesisat kullanılacağı için yatırım ve işletme maliyeti de azaltıyor. Isı yalıtımı için yapacağınız harcamalar, sağlanan enerji tasarrufu ile 2-5 yıl içinde kendini geri ödenmiş oluyor. 


Isı yalıtımı ne kadar sürede yapılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön