19 / 04 / 2024

Işıklar Holding Irak'ta fabrika kuruyor!

Işıklar Holding Irak'ta fabrika kuruyor!

Ortadoğu pazarına yönelik Türk şirketlerinin yatırımı son dönemde dikkat çekiyor. Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Işıklar Ambalaj da Irak'taki artan çimento torbası talebini yerinde üretim ile karşılamak üzere Erbil'de bir fabrika kuruyor



Ortadoğu pazarına yönelik Türk şirketlerinin yatırımı son dönemde dikkat çekiyor. Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Işıklar Ambalaj da Irak'taki artan çimento torbası talebini yerinde üretim ile karşılamak üzere Erbil'de bir fabrika kuruyor. Işıklar PaperSack ismi ile Irak'taki faaliyet gösterecek Işıklar Ambalaj, Eylül 2011'de üretime başlayacağı Erbil fabrikasında yılda 80 milyon torba üretebilecek.

Irak'ta "Işıklar PaperSack" ismi ile faaliyet gösterecek Işıklar Ambalaj, Erbil'de kurulacak fabrikanın inşaatına başladı. Yatırımların Eylül 2011'de tamamlanması ve başta Lafarge'a ait Irak'taki üç çimento fabrikası olmak üzere ülke genelindeki 20 fabrikanın artan çimento torbası ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Erbil'in şehir merkezine 9 km uzaklıktaki 30 bin metrekarelik araziye yayılacak fabrika, başta Lafarge'a ait Irak'taki üç çimento fabrikası olmak üzere ülke genelindeki 20 çimento fabrikasının giderek artan çimento torbası talebini karşılayacak. Fabrikanın kısa sürede yıllık 80 milyon adetlik ilk kuruluş kapasitesini arttırması da hedefleniyor.
Ekonomist


Geri Dön