26 / 04 / 2024

Işıl Töre: Gayrimenkul her zaman kazandıran tek yatırım aracıdır!

Işıl Töre: Gayrimenkul her zaman kazandıran tek yatırım aracıdır!

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 1 milyon 150 bin konut satıldı. Century 21 Işıl Gayrimenkul Şişli Merkez Şubesi brokerı Işıl Töre emlak sektörünü anlattı.



Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 1 milyon 150 bin konut satıldı. Century 21 Işıl Gayrimenkul Şişli Merkez Şubesi brokerı Işıl Töre emlak sektörünü anlattı.

 

Konut seçiminde öncelikler değişiyor mu, emlakta güncel trendler neler?

 

Önceden şehir dışına olan ilgi tekrar şehir içine kayıyor. Çünkü ulaşımın ve yoğun trafiğin getirdiği zorluklar ve insanların ailelerine ayırdıkları zaman azalınca stresin de artmasıyla insanlar tekrar şehir içlerine yaklaşmaya başladılar. Trend; şehre yakın, sosyal olanakları yükselen yerler olmaya başladı.

 

Ev almak ya da projeye girmek için doğru zamanlama mı?

 

Ev almak için doğru zamanlama yoktur. Gayrimenkul her zaman kazandıran tek yatırım aracıdır. Bu 2016’da da devam edecek, gayrimenkul yine en çok kazandıran ve en gözde yatırım aracı olacak.

 

Şehir projeleri artıyor. Hangi semtler bu sıralar gözde?

 

Bugünlerde Bomonti ve Şişli’den Beşiktaş‘a bağlanan Tünel yolu çevresi, Beyoğlu Piyalepaşa ve Kasımpaşa şehir içindeki en popüler semtler. Tuzla Kartal bölgesi de körfez Geçiş Köprüsü inşaatı ile yükselişte.

 

Şehir projelerine ilgi yükseliyor

 

Şehir projeleri artıyor. Hangi semtler bu sıralar gözde?

 

Bugünlerde Bomonti ve Şişli’den Beşiktaş‘a bağlanan Tünel yolu çevresi, Beyoğlu Piyalepaşa ve Kasımpaşa şehir içindeki en popüler semtler. Tuzla Kartal bölgesi yükselişte. Beylükdüzü eski rağbetini yitirdi burası artık hem projelere hem de nüfus olarak doğdu. İstanbul artık İzmit’e doğru kayıyor. Bunun en büyük etkeni de Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı. Tuzla ve Kartal bölgesine hem canlılık gelecek hem de projeler artacak.

 

Yabancı yatırımcılar en çok Maslak ve Ataşehir bölgesinden ev alıyor

 

Şehir içindeki eski evlerde yüksek fiyatlara alıcı buluyor. İnsanlar şehre mi dönüyor? 

 

Şehirden uzak evlere rağbetin azalması ve ulaşımın zor olması, trafik stresinin artması şehir merkezindeki eski evlerin de değerinin artmasına neden oldu. Örneğin villa alıyorlar bahar aylarında birçok kişi. Kışın yorgunluğunda çevre yertlerdeki o villa projelerine gidiyor ve o kadar cazip geliyor ki kışın ardından oraya gitmek. Satın alıyorlar. Ama sıkıntılar yaşamaya başlayınca o villadan uzaklaşıyorlar. Bahçesi ile ilgilenemiyor bahçevan tutuyor, doğalgaz çok para, ekmek almaya gitse arabayla gidiyor... Sonra o da villadan yine şehre dönmek için çabalıyor. 

 

Yabancı yatırımcı için İstanbul hala cazip mi?

 

Tabii ki cazip, hiç hız kesmeden yabancı yatırımcı projelerden ev alıyor. Onlar daha çok maketten projelerle ilgileniyor. Bir daire almak için gelmiyor en az 3-4 daire alıyorlar ve bunu fuarlarda maketten alıyorlar. Büyük projelerle ilgileniyorlar özellikle Maslak, Ataşehir bölgesi yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. 5 sene içinde de bu aldıkları evleri satıyorlar.


Vatan


Geri Dön