28 / 03 / 2024

ISK-Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıktı!

ISK-Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıktı!

İklimlendirme sektörünün yenilikçi ve öncü markası Erensan bu yıl 11’incisi düzenlenen sektörün en büyük ve en kapsamlı buluşma platformu ISK-Sodex Fuarı’nda yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı.



HVAC sektöründeki gelinen son nokta, tüm yenilikler ve endüstriyel gelişmelerin tanıtılacağı ISK-Sodex Fuarı sonrası açıklamalarda bulunan Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, “Enerji verimliliği çıkan yasa ve yönetmeliklerle, yapılan uluslararası anlaşmalarla zorunlu hale gelmeye başladı. Enerji maliyetleri göz önüne alındığında da enerjiyi verimli kullanma gerekliliği açıkça görülüyor. Enerjide sürdürülebilirliğin sağlanmasına, dışa bağımlılığın azaltılmasına, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesine ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik çalışmalar diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de enerjinin ve enerji kaynaklarının verimli kullanımının önemini artırdı” diye konuştu.

Eren, “Sodex, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri tarafından yakından takip edilen ve ısıtma, soğutma, iklimlendirme sektörlerinin nabzının tutulduğu en büyük ve en kapsamlı fuar olma özelliğine sahip. Biz de Erensan olarak yüzde yüz yerli üretimle enerji verimliliği sağlayan ürünlerimizle ISK-Sodex 2014’te yerimizi aldık” dedi. 

Fuara damga vuran ürünler 

Eren, “Özellikle ESB - Yüksek Basınçlı Üç Geçişli Buhar Kazanı, HDR -Buhar Kazanı, EUROMAX C -Üç Geçişli Sıcak Su Kazanı, TRC –Gaz Yakıtlı Üç Geçişli Yoğuşmalı Kazan, TR-Üç Geçişli Sıcak Su Kazanı, EOROWALL-F- Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı, SSG-H – Su Borulu Paket Buhar Jenaratörü, ESB-K Konveyör Izgaralı Katı Yakıtlı Buhar Kazanı ile yurtdışı fuarlarında gördüğümüz ilgiyi ISK-Sodex’te de gördük. Bu sene ayrıca stratejik ortağımız Atlantic Grup ürünlerini de standımızda tüketiciyle buluşturduk. Özellikle yeni teknoloji Isı pompaları, hybrid kombi, havlu pan ve sıcak su ısıtıcıları dikkat çeken ürünler arasında yer aldı” dedi. 

Ayrıca Ygnis markasının ürünleri arasında yer alan Varfree Yoğuşmalı Kombi, Varino Grande Yoğuşmalı Kazan ve  Avrupa ERP standartlarına uygun yüksek verim ve düşük NOx standartları sağlayan VarMax büyük ilgi gördü.

Zanaat ve Sanat Erensan standında buluştu

Erensan, ISK-Sodex 2014 fuarında ürün sergisi dışında bir de sanat gösterisi gerceklestirdi. Eren, “Böyle bir organizasyonu yapma amacımız, tıpkı sanat gibi bizim ürettiğimiz ürünlerin de hayatımızın bir parçası olduğunu hatırlatmanın yanı sıra mühendisi ve sanatçıyı biraraya getirerek Erensan kimliğini kazan üzerine bir sanat performansıyla yansıtmak istedik. Fuar süresince devam eden aktivite, Ressam Gamze Yalçın tarafından eski bir buhar kazanı üzerinde gerçekleştirildi. Zanaat ve sanat Erensan standında buluştu” dedi.

SODEX hakkında

Isıtma, Soğutma ve İklimlendirme sektörlerinin dünyadaki liderlerini biraraya getirmesi açısından oldukça önemli olan fuar, iki yılda bir düzenleniyor. 2012 yılında yerli ve yabancı 82 bin 287 kişi ziyaret edilen fuarın yabancı ziyaretçi oranının, önceki yıllara göre yüzde 15 arttığı gözlemleniyor.

İstanbul Fuar Merkezi’nde toplam 11 salonda yaklaşık 55 bin m2 net alanda düzenlenecek olan ISK-Sodex 2014 Fuarı’nın bu yılki gözde stantlarından biri yine Erensan Isı Cihazları Pazarlama ve Servis A.Ş.’ye ait olacak. ISK-Sodex Fuarı 10 Mayıs’a kadar devam edecek.  



Geri Dön