25 / 04 / 2024

İskele ve Kalıp Fuarı ile inşaat kazalarına çözüm aranacak!

İskele ve Kalıp Fuarı ile inşaat kazalarına çözüm aranacak!

2010 yılı içinde her üç ölümden biri inşaat sektöründe gerçekleşirken, her yıl ortalama 80 bin iş kazası yaşanıyor ve bunlardan yaklaşık bini ölümle sonuçlanıyor. Sektördeki ölümlü iş kazalarının yüzde 45'i ise yüksekten düşme sonucu gerçekleşiyor  



2010 yılı içinde her üç ölümden biri inşaat sektöründe gerçekleşirken, her yıl ortalama 80 bin iş kazası yaşanıyor ve bunlardan yaklaşık bini ölümle sonuçlanıyor. Verilere göre Türkiyede inşaat sektöründeki iş kazalarının her üçünden biri ölümle sonuçlanmaktadır. Sektördeki ölümlü iş kazalarının yüzde 45'i ise yüksekten düşme sonucu gerçekleşiyor.

Demos Fuarcılık çatısı altında, dünyada ve Türkiyede ilk kez düzenlenecek olan İskele ve Kalıp Endüstriyel Yapı Teknolojileri Fuarı inşaat sektörünü buluşturmanın yanı sıra sektördeki iş kazalarının öne geçmesini de hedefliyor. Bu doğrultuda fuarın ilk günü DOKA KALIP Aş. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İş Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapan müfettişlere, katılımcılara ve ziyaretçilere İskele ve Kalıp sektöründe; İş ve İnşaat, İskele ve Kalıp Kurulumu ile İş Güvenliği semineri verecek.

Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan; Son zamanlarda yapı sektörünün hızlı büyümesi ile birlikte maalesef inşaatlardaki kazaların sayısı da yükselmiş durumda, haftasonu ilk defa düzenlenecek ve sektörün devlerinin katıldığı İskele ve Kalıp Fuarı kapsamında Doka Kalıpın böyle bir seminer vermesi iyi bir başlangıç olur diye düşünüyorum dedi.

31 Mart-03 Nisan arasında inşaat sektörünü bir araya getiren 3'lü fuar organizasyonun biri olan İskele ve Kalıp Fuarı İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenecek.


Geri Dön