28 / 03 / 2024

İskenderun Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı yapıldı!

İskenderun Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı yapıldı!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında toplandı.




İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında toplandı. Düzenlenen toplantı öncesinde bir kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Başkan Seyfi Dingil, ülkemizi, milletimizi bölmek parçalamak isteyenlerin asla hedeflerine ulaşamayacağını belirterek, ”Bizlerin birlik ve beraberliğini kimse bozamayacaktır. Terör saldırısını yapanları ve arkasındaki şer odaklarını kınıyorum. Terör saldırıları ile ülkemizde kargaşa çıkartmaya çalışanlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Halkımız terör saldırıları karşısında daha da kenetleniyor ve bundan pirim yapmaya çalışanlara asla pirim vermiyor. “dedi.


Daha sonra toplantı gündeminde, bazı konular görüşülerek karara bağlanırken, gündemde yer alan bir madde ise bir sonraki toplantıya bırakıldı.


Gündem bulunan;


1-Sarıseki İmar 1909 ada 4 ve 14 nolu parseller üzerinde bulunan 2 katlı binanın zemin katının 4-6 yaş grubuna Kur’an Kursu, 1. Katının ise lojman olarak hizmet süresince İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.


2-Şevre mıntıkası 1168 ada 22 nolu parsel 2.453,00 m2 yüzölçümüne sahip olup, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında cami olarak görülen yere isabet eden yerin İskenderun İlçe Müftülüğüne 25 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.


3-Fatih Sultan Mehmet Mahallesi isminin Orhantepe Mahallesi olarak değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, bir sonraki toplantıya bırakıldı.


4-Şehrimizin muhtelif yerlerinde kurulu 10 adet istasyondan elde edilen verilerin eş zamanlı olarak AFAD ile Belediyemiz arasında paylaşımının devamının sağlanması koşuluyla, mevcut 10 adet ivme-ölçer istasyonunun tüm teçhizatı ile beraber, tüm yetki ve sorumluluğunun bedelsiz olarak Başbakanlık AFAD’a devredilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.


5-Aşkarbeyli Mıntıkası 302 ve 4087 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği kabul edildi.


6-Konarlı Mıntıkası 801 ada 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 (eski 5-6) nolu parseller ile 802 ada 1, 2, 3, 4, 5 nolu parsellere yönelik olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,oy birliği kabul edildi.


İskenderun Belediyesi



Geri Dön