18 / 04 / 2024

İSKİ’den son dakika açıklaması: Suya zam değil indirim geldi!

İSKİ’den son dakika açıklaması: Suya zam değil indirim geldi!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul’da su birim fiyatlarına yüzde 17.80 oranında zam yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. İşte İSKİ'nin o açıklaması...



İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su fiyatlarına gelen zamla ilgili açıklama yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, İSKİ tarafından yapılan yazılı açıklama, 15 Aralık 2021'de yapılan İSKİ 3. Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında bazı basın yayın organında yer alan İstanbul’da su birim fiyatlarında yüzde 17,80 oranında zam yapıldığı ifadelerine yer verildiği belirtildi. İSKİ tarafından yapılan açıklamada “Bahse konu ifadelerin konutların 1. kademe su birim fiyatının 5,56 liradan 6,55 liraya çıkartılması üzerinden kullanıldığı düşünülmektedir” ifadeleri yer aldı.

İSKİ’den son dakika açıklaması: Suya zam değil indirim geldi!

BİRİM FİYATI NE KADAR DÜŞTÜ?

İSKİ tarafından yapılan açıklamada konutlarda “İnsani su hakkı”nın devreye alınması ile faturaya yansıyacak tutarın azalacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

“10 metreküp su kullanan bir aboneye, 2021 Aralık ayında 55,6 lira su bedeli tahakkuk edecektir. Oysa 2022 Ocak ayında, yine 10 metreküp su kullanan bir abonenin 8 metreküplük kullanımı ücretlendirilecektir. Bunun faturalandırması ise 52,4 lira olacaktır. Bu hesaptan da anlaşılacağı üzere konutların 1. kademedeki su birim fiyatı 5,56 liradan 5,24 liraya indirilmiştir. Bu da su birim fiyatlarında yaklaşık yüzde 6 civarında bir indirim demektir. Saygıdeğer İstanbullulara önemle duyurulur.”

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön