25 / 04 / 2024

Yapılandırmayı bekleyenler dikkat! AK Parti’den son dakika açıklaması geldi!

Yapılandırmayı bekleyenler dikkat! AK Parti’den son dakika açıklaması geldi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı ve taksitleri en uzun olan borç yapılandırmasında çalışmalar hızlandı. Devlete olan her türlü borçla ilgili yapılandırmayı düzenleyen çalışmayla ilgili AK Partiden son dakika açıklaması geldi!



Türkiye’de daha önce benzeri uygulanmamış yapılandırmadan milyonlarca vatandaş faydalanacak. İlk olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve ardından da detaylarını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıkladığı yapılandırmayla ilgili AK Parti cenahından bir açıklama geldi.

Yapılandırmayı bekleyenler dikkat! AK Parti’den son dakika açıklaması geldi!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, kanun teklifinin tamamlandığını duyurdu. Devlete olan üm borçlarını yapılandırma kapsamına aldıklarını vurgulayan Elitaş, tüm askerlik, vergi ve daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenebileceğini bildirdi. Elitaş ayrıca, hazırladıkları teklifte 31 aralık 2022'yi esas aldıklarını belirterek, kanun metninde yurt içi ÜFE ile ilgili de özel bir düzenleme yaptıklarını bilgisini de verdi.

Devlete, 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan sigorta primi, vergi, belediye borçları, adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunan tarihin en kapsamlı yapılandırmasının detayları da netleşiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön