26 / 04 / 2024

İŞKUR genel iş ilanlarıyla personel almaya devam ediyor! KPSS şartsız hastane ve devlet dairelerine personel alınacak

İŞKUR genel iş ilanlarıyla personel almaya devam ediyor! KPSS şartsız hastane ve devlet dairelerine personel alınacak

Kamuya ve özel sektöre binlerce personel alınacak. Başvuru ekranı kullanıma açıldı. İşte, haber ile ilgili detaylar...



İŞKUR iş ilanları ile binlerce personel alımına başladı. KPSS şartı aranmayan ilanlarda, devlet dairelerine ve hastanelere personel alınacak.

İŞKUR ve özel sektör, binlerce personel alımı için başvuruları almaya başladı. Mart ayı boyunca KPSS şartı aranmadan, diplomasız pozisyonlar da dahil olmak üzere temizlik, güvenlik görevlisi, sekreter, aşçı ve kaynak ustası gibi farklı alanlarda iş ilanları yayınlandı. Bunun yanı sıra üniversite mezunları için de birçok iş fırsatı bulunuyor.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok ilde deneyimli veya yeni mezun memurlar işe alınacak. Deprem bölgesinde yaşayanlar için ise toplamda 50 bin TYP alımı yapılacağı duyuruldu.
Mart ayı boyunca İŞKUR güncel TYP, kamu, özel sektör işçi, personel ve memur alımlarına yönelik başvurular alınacak. Bu fırsatlar sayesinde, iş arayanlar için iş bulma şansı artmış olacak.

İŞKUR genel iş ilanlarıyla personel almaya devam ediyor! KPSS şartsız hastane ve devlet dairelerine personel alınacak

İŞKUR TYP (toplum yararına programlar) alımları hangi şehirlerde olacak?

İŞKUR TYP alımları şu şehirlerde olacak; Ağrı, Zonguldak, Aksaray, Yalova, Antalya, Van, Aydın, Uşak, Balıkesir, Tunceli, Batman, Trabzon, Bayburt, Tokat, Bingöl, Tekirdağ, Bitlis, Şırnak, Bolu, Şanlıurfa, Burdur, Sivas, Bursa, Siirt, Çanakkale, Samsun, Çorum, Sakarya, Düzce, Osmaniye, Edirne, Ordu, Elazığ, Nevşehir, Erzincan, Muğla, Eskişehir, Mersin, Gaziantep, Mardin, Giresun, Manisa, Hakkari, Malatya, Iğdır, Konya, Isparta, Kocaeli, İstanbul, Kilis, İzmir, Kırklareli, Kahramanmaraş, Karaman ve Karabük.

İŞKUR TYP işçi alımı başvuruları ise şu şekilde yapılacak; İŞKUR, deprem bölgelerindeki illerde yaşayanlar için depremin etkilerini hafifletmek amacıyla olağanüstü hâl bölgesi valiliklerine 16 bin kişilik Toplum Yararına Program (TYP) kontenjanı tahsis etti. Bu sayede, depremzedelerin istihdam edilmesi ve ekonomik açıdan desteklenmesi hedefleniyor.

Başvurular, Alo 170 Hattı üzerinden veya İŞKUR şubeleri aracılığıyla yapılabilecek. İş arayanlar, İŞKUR web sitesinden de başvuru yapabilirler. Bu fırsatlar sayesinde, deprem bölgesinde yaşayanlar için yeni iş fırsatları yaratılacak ve işsizlik oranları düşürülecek.
 


Geri Dön