12 / 05 / 2024

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT canlı yayınında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.



Bugün faiz kararını duyuran Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faizin yüzde 14'te sabit bırakıldığı bilgisini paylaştı.

TCMB bu kararı ile, yüksek enflasyon rakamları, jeopolitik riskler ve enerji krizinin rol oynadığını belirtti.

Faizin sabit tutulduğuna yönelik haberlerin ardından dolar ve altın fiyatlarında da dalgalanmalar yaşandı.

Dolar ve Euro yükselirken gram altın ise düşüşe geçti. Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) 11 yıl aradan sonra Euro, dolar ile eşitlenince faiz artırıma gitmek zorunda kaldı. Önümüzdeki hafta ise Amerikan Merkez Bankası (Fed) faiz kararını vercek. TGRT Haber’de Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ile Finans Analisti İslam Memiş, faiz kararını değerlendirdi. 

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

ALTIN TEPSİYLE SUNULANI İTİYORUZ

Emre Alkin, Merkez Bankasının faiz kararını şöyle yorumladı:

“Türkiye, Avrupa’ya ihracatta Çin ve Uzak Doğu ülkelerine rakip. Avrupa, fabrikalarını Türkiye’de açabilir. Ancak Türkiye, yüksek teknoloji ihtiva eden ve insan kalitesinin yüksek olduğu işleri yapmak istiyor Avrupa ile. Parite eşitlenince ve enerji krizi çıkınca Avrupa belki de Türkiye ile uzlaşalım ve fabrikalarımızı Türkiye’ye kaydırıp Türk ortaklarla çalışalım diyebilir.  Ancak bunun için iyi bir sermaye piyasasına ve para piyasasına ihtiyaç var. Para politikasının çalışmadığı bir yere kimse gelemez. Altın tepsiyle sunulan bir şeyi para politikası sebebiyle elimizin tersiyle itiyoruz.”

Alkin, adaletsiz bir sistem ortaya çıktığını belirterek “Merkez sert firen yapacak, mecbur” ifadelerini kullandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön