26 / 04 / 2024

İslam Memiş Doların göreceği rakamı açıkladı tarih verdi

İslam Memiş Doların göreceği rakamı açıkladı tarih verdi

Ünlü ekonomist ve piyasa analisti İslam Memiş, dövizdeki dalgalanmanın devam edeceğini dile getirirken, doların aralık ayında 18 lirayı yeniden test edeceğini bu sınırın aşılmasının ardından ise dolar/TL’nin 20 lirayı göreceği yorumunda bulundu. 



Ünlü ekonomist İslam Memiş, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katıldığı canlı yayında piyasaları değerlendiren Memiş,  yeni paketin açıklanmasıyla birlikte doların kısa süreli gerileyeceğini belirtirken, “Kısa vadeli bir gerileme göreceğiz. Dolar TL kurunda 16.15, 16.05 ve devamında 15.88 lira seviyelerini beklerseniz iyi olur.” diye konuştu.

Geçtiğimiz aralık ayında doların 18 lirayı gördüğünü hatırlatan Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

“Aralık ayındaki 18 lira seviyesi tekrar görüldüğü zaman bir yıl sonra 20 lira gördüğümüz zaman bu sefer “20 lira olacak mı?” diye sorgulanacak. 20 liranın üstüne çıktığı zaman da o seviyeleri konuşacağız.”


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön