29 / 03 / 2024

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Dolar yükseliyor altın geriliyor piyasalarda neler oluyor. Dolardaki sert yükselişin ucu nereye varacak, dolar neden bu denli yükselişe geçti, tarihi rekor ne zaman kırılacak. Para piyasası uzmanı İslam Memiş piyasalardaki hareketliliğin nedenlerini ve tarihi rekorun patlayacağı zaman dilimini açıkl



Dolar 24 Haziran'da BDDK'nın aldığı TL cinsinden kredi limtlerine sınırlama koyan uygulamasının ardından 16,35 liraya kadar düştükten sonra 4 Temmuz'la başlayan haftaya yükseliş trendiyle başladı. Dün 17 lira sınırını 1 kuruşla geçen dolar gelen satışlarla bir miktar düşerek 16,96 seviyesine çekilmişti.

Dolar yeni güne yine yükselişle başlayarak 17 lira 23 kuruş seviyelerine geldi. Dolardaki artış oranı yüzde 42 olarak hesaplandı. 

Doların yükselişine nispeten altın fiyatları yerinde saymaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında 1000 lira sınırını geçen gram altının fiyatı 990 lira seviyesinden işlem gördü. Altının onsu 1744 dolardan işlem görüyor. 

 Altının kilogramı ise 975 bin 500 liraya geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön